Τετάρτη, Ιουνίου 15, 2016

Ο ΚΟΥΛΗΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ...ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ;

Η επικοινωνία είναι ένα όπλο. Πολλές φορές μάλιστα, με μοναδικό όπλο σου την επικοινωνία, μπορείς να ορθοποδήσεις. Αλλά όχι για πολύ.
Η επικοινωνία εξαρτάται από την πολιτική. Εάν δεν έχεις σαφές μήνυμα να εκπέμψεις, τότε δεν μπορείς να επικοινωνήσεις.
Προφανέστατα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει σαφές μήνυμα. Γι' αυτό άλλωστε, μένουν μετέωροι οι ψηφοφόροι, που φεύγουν από τον Σύριζα και δεν έρχονται στην Νέα Δημοκρατία.
Άρα, για να δημιουργήσει επικοινωνιακή ομάδα ο Κυριάκος, απαιτείται πρώτα.... σταθερή, αταλάντευτη, αντιπολιτευτική γραμμή, με προτάσεις συγκεκριμένες, που στηρίζονται σε λύσεις πολιτικές, με βάση μια ιδεολογία.
Πρώτον λοιπόν, πρέπει να ξεκαθαρισθεί η ιδεολογία του κόμματος -είναι ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός;- με βάση την οποία, θα ασκηθεί η επικοινωνιακή πολιτική.
Αφού γίνει αυτό, τότε θα πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι, που είναι κατάλληλοι, με βάση αυτή την ιδεολογία και την πολιτική, για να ασκήσουν επικοινωνία.
Μέχρι σήμερα η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου, δεν... επικοινωνεί. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από ξεκάθαρο.
Επικοινωνία, δεν είναι να ασκείς αντιπολιτευτική πολιτική, επί του πεζοδρομίου.
Δεν ανεβαίνεις σε ένα καρεκλάκι και λες παπάρες στο πόπολο, υβρίζοντας τους πολιτικούς σου αντιπάλους. Η επικοινωνία είναι "σπιρτόζικη", ευφυής,σημειολογική, "ατακαδόρικη"και κυρίως για να έχει "πέρασμα"στους μετριοπαθείς, που είναι και η πλειοψηφία το κόσμου, απαιτείται να είναι πολιτισμένη. Δηλαδή όλα αυτά τα στοιχεία που δεν έχει ο...Άδωνις πχ...
Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ένα ευγενικό άτομο.
Δεν κάνει γι' αυτήν την δουλειά, όχι μόνον γιατί μπήκε στην μέγγενη των συζητήσεων με τον Τάκη Μουσά.
Αλλά και διότι ούτε την σπιρτάδα, ούτε την...αυτονομία, ούτε την πείρα διαθέτει για το βάρος που απαιτείται να σηκώσει.
Το μόνον θετικό του, είναι ότι μπορεί να θεωρηθεί...πρώην Καραμανλικός, που κι αυτό θα μπορούσε να είναι αρνητικό... αφού είναι πρώην...


Ξέχωρα από τις χιουμοριστικές μας ατάκες, το σύνολο των στελεχών, που απαρτίζουν σήμερα τον πρωινό καφέ του Κυριάκου, είναι καλύτερα να πήγαινε για καφέ στο Κολωνάκι.

Ο κος Θεοδωρικάκος, είναι ένας συμπαθής κύριος, με τα όσα σέρνει πίσω του -κάντε μια αναδρομή στις προβλέψεις του, τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο -ένας επικοινωνιολόγος.
Τον βάζεις και κάνει μετρήσεις ναι.. Δεν αποφασίζει όμως για το πώς θα γίνεις ρεζίλι, διότι σε αυτήν την περίπτωση ...φεύγεις από την βουλή, γελάει ο κόσμος και προσθέτεις πίκρα και προβληματισμό στους οπαδούς σου.

Ο γλυκύς Μακάριος Λαζαρίδης, θα μπορούσε με πολλή προσπάθεια, να αναλάβει επί δεκαετία έστω αρχισυντάκτης σε ημερήσια εφημερίδα, για να έχει πίσω του κι ένα βιογραφικό...ικανό να δικαιολογήσει -πλην της φιλίας του με τον Κυριάκο- την θέση του ως επικεφαλής του γραφείου τύπου του...αυριανού πρωθυπουργού (λέμε και κάτι αισιόδοξο, για να περνά η ώρα).

Για τον Θανάση Μαυρίδη, δεν έχουμε να πούμε τίποτα.Τι να πει κανείς....

Ακούγονται διάφορα ονόματα. Αναρωτιέται κανείς απ' αυτούς που γνωρίζουν την πολυπλοκότητα των μέσων ενημέρωσης, την...διαπλοκή και την πολιτική; Επικοινωνεί κανείς στην Νέα Δημοκρατία; Εάν ναι, θα εξευρεθούν οι άνθρωποι που είναι ικανοί και ως...φιλελεύθερος άνθρωπος ο Κυριάκος, θα τους δεχθεί ακόμα κι αν του λένε τα αντίθετα, απ αυτά που πιστεύει. Φτάνει να αποφασίσει επιτέλους...τι πιστεύει. Τότε θα έρθει και η επικοινωνία... Σαν το ρεύμα του...Έντισον...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου