Τετάρτη, Ιουνίου 22, 2016

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Ιαπωνία: Έντονη διαμαρτυρία της κυβέρνησης 
Νότια Κορέα: Σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια 
Η Βόρεια Κορέα προχώρησε νωρίς σήμερα στις εκτοξεύσεις δύο πυραύλων μεσαίας ακτίνας δράσης, με την πρώτη εκτόξευση να θεωρείται αποτυχημένη.

Οι πύραυλοι από τις δύο πρόσφατες εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας.... διέσχισαν τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, όπου και έπεσαν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ χθες. Και οι δύο πύραυλοι φαίνεται να ήταν βαλλιστικοί πύραυλοι μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan, είπε ο διοικητής Γκάρι Ρός σε γραπτή δήλωση. Ο Ρος είπε πως οι ΗΠΑ καταδικάζουν έντονα κάθε δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων ως παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τζον Κίρμπι επίσης καταδίκασε την εκτόξευση.

Νότια Κορέα: Σύσκεψη για την εθνική ασφάλεια

Το προεδρικό γραφείο στη Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη εθνικής ασφάλειας με κεντρικό θέματα τις εκτοξεύσεις πυραύλων μέσου βεληνεκούς που έκανε η Βόρεια Κορέα τις τελευταίες ώρες.

Η Νότια Κορέα καταδίκασε σήμερα τη δοκιμαστική εκτόξευση των δύο βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, υποστηρίζοντας ότι οι εκτοξεύσεις παραβιάζουν τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που απαγορεύουν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ενοποίησης, Τζέονγκ Ζοον-χι δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι εκτοξεύσεις πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, μέσω της αξιοποίησης βαλλιστικής πυραυλικής τεχνολογίας, αποτελούν παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι οι σημερινές εκτοξεύσεις αποτελούν ξεκάθαρες παραβιάσεις των αναφερόμενων αποφάσεων.

Ιαπωνία: Έντονη διαμαρτυρία της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα για τις πυραυλικές εκτοξεύσεις που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε να τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «δε μπορεί να γίνει ανεκτή».

Χαρακτήρα «ξεκάθαρης πρόκλησης» έδωσε στις εκτοξεύσεις της Βόρειας Κορέας, ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Γκεν Νακατάνι.

«Οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων έχουν απαγορευτεί από μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» δήλωσε ο Ιάπωνας υφυπουργός Άμυνας Σίνσουκε Σουγκιγιάμα, στο πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας (Kyodo). Οι ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας με πυραυλοφόρα αντιτορπιλικά, αλλά και αντιπυραυλικά συστήματα είχαν τεθεί σε επιφυλακή από χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου