Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2016

Τουσκ: Δραματικό το Brexit...

...Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες...

Παρόλα αυτά επιχείρησε να μεταδώσει κλίμα ηρεμίας λέγοντας πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»
Για ένα «δραματικό γεγονός» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στην πρώτη επίσημη δήλωσή του μετά την...

ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος στη Βρετανία που έφερε τη νίκη του Brexit.

Αν και τόνισε ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις συνέπειες για το Ηνωμένο Βασίλειο» σημείωσε ότι «είναι ιστορική στιγμή αλλά δεν χρειάζεται να αντιδράσουμε με πανικό».

«Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να μεταδώσει ένα κλίμα ηρεμίας προσθέτοντας ότι «όλες οι διαδικασίες για την αποχώρησή του Ηνωμένου Βασιλείου προβλέπονται στις συνθήκες».

«Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την Ένωσή μας αλλά πάντα θα θυμάμαι αυτό που μου έλεγε ο πατέρας μου ότι αυτό που δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» κατέληξε ο Ντόναλντ Τουσκ.


ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ BREXIT
Τουσκ: Οι στιγμές είναι δραματικές -Να πάμε σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τον Κάμερον
Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι επιθυμούσαμε μία διαφορετική έκβαση στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Έχω πλήρη επίγνωση πόσο σοβαρή ή δραματική είναι αυτή η στιγμή. Δεν είναι ώρα για υστερικές αντιδράσεις. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το σενάριο», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ. «Εκ μέρους των 27 ηγετών μπορώ να πως ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητα των 27», συνέχισε, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το κοινό πλαίσιο για το μέλλον.

«Δεν θα υπάρξει κανένα νομικό κενό. Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει επίσημα από την ΕΕ, το δίκαιο της Ένωσης θα συνεχίσει να ισχύει, τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας ότι η διαδικασία της εξόδου είναι καθορισμένη από τις Συνθήκες της ΕΕ.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε, έχει ήδη κάνει πρόταση για μία άτυπη συνάντηση των 27 ηγετών στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Τουσκ: Οι στιγμές είναι δραματικές -Να πάμε σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τον Κάμερον | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/274157/toysk-oi-stigmes-einai-dramatikes-na-pame-se-atypi-synodo-koryfis-horis-ton-kameron#ixzz4CTk8OFcp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου