Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2016

O ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ..


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»
ΓΑΠ: Αυτός ο μέγας ολετήρας της Ελλάδος! Αυτός ο πιστός οπαδός - και, ενδεχομένως, και συνεργάτης - της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο οποίος ονειρεύεται ....και δεν χάνει ευκαιρία, για να διαφημίζει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.

Αυτός, που, επίτηδες, με το έτσι θέλω, αυθαίρετα, παράνομα, προμελετημένα - όπως απεδείχθη, από τις δηλώσεις του Στρος Καν - και βάσει σχεδίου μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στο ανθελληνικό και επαίσχυντο Μνημόνιο, παραδίδοντάς μας, αμαχητί και χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση, στους δανειστές μας, αφού, πρώτα, μας καθύβρισε, ως χώρα και ως λαό, και μας απαξίωσε διεθνώς.

Αυτός, που, όπως κατήγγειλε η κα Γεωργαντά, «μαγείρεψε» το έλλειμμα του 2009, ανεβάζοντάς το, από το 6-7%, που ήταν τον Οκτώβριο του 2009 (με προοπτική να ανέβει, μέχρι το τέλος του 2009, στο 11%), στο 15,7%, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα μας οδηγούσαν, εκόντες – άκοντες, στο ΔΝΤ.Αυτός, που δεν δίστασε, στην συνέχεια, να μας επιβαρύνει με νέο υπέρογκο δάνειο, το οποίο, σχεδόν, διπλασίασε το χρέος μας, με μόνη προοπτική, το ενδεχόμενο – όχι την βεβαιότητα –, ότι, μετά από 20 (!!!) χρόνια και αφού θα έχουμε ξεπουληθεί, απ’ άκρης σ’ άκρη, να φθάσει το χρέος μας στα επίπεδα, που το παρέλαβε, το 2009 (!!!)..Δείτε περισσότερα

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται»

ΓΑΠ: Αυτός ο μέγας ολετήρας της Ελλάδος! Αυτός ο πιστός οπαδός - και, ενδεχομένως, και συνεργάτης - της Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο οποίος ονειρεύεται και δεν χάνει ευκαιρία, για να διαφημίζει την Παγκόσμια Διακυβέρνηση.


Αυτός, που, επίτηδες, με το έτσι θέλω, αυθαίρετα, παράνομα, προμελετημένα - όπως απεδείχθη, από τις δηλώσεις του Στρος Καν - και βάσει σχεδίου μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στο ανθελληνικό και επαίσχυντο Μνημόνιο, παραδίδοντάς μας, αμαχητί και χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση, στους δανειστές μας, αφού, πρώτα, μας καθύβρισε, ως χώρα και ως λαό, και μας απαξίωσε διεθνώς.

Αυτός, που, όπως κατήγγειλε η κα Γεωργαντά, «μαγείρεψε» το έλλειμμα του 2009, ανεβάζοντάς το, από το 6-7%, που ήταν τον Οκτώβριο του 2009 (με προοπτική να ανέβει, μέχρι το τέλος του 2009, στο 11%), στο 15,7%, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, που θα μας οδηγούσαν, εκόντες – άκοντες, στο ΔΝΤ.

Αυτός, που δεν δίστασε, στην συνέχεια, να μας επιβαρύνει με νέο υπέρογκο δάνειο, το οποίο, σχεδόν, διπλασίασε το χρέος μας, με μόνη προοπτική, το ενδεχόμενο – όχι την βεβαιότητα –, ότι, μετά από 20 (!!!) χρόνια και αφού θα έχουμε ξεπουληθεί, απ’ άκρης σ’ άκρη, να φθάσει το χρέος μας στα επίπεδα, που το παρέλαβε, το 2009 (!!!).

Αυτός, που, ως ΥΠΕΞ, είχε δηλώσει, σε συνέντευξη, που είχε δώσει στον Καναδά, ότι είναι προτιμότερο να χάσει η Ελλάδα ένα κομμάτι της επικράτειάς της και να κοιμόμαστε ήσυχοι, παρά να μην μπορούμε να κοιμηθούμε με ηρεμία, φοβούμενοι, πως, ανά πάσα στιγμή, κάποιος από τους γείτονές μας, θα μας επιτεθεί, διεκδικώντας κάποιο κομμάτι μας (περί του εάν αληθεύει το συγκεκριμένο θέμα, είχε ερωτηθεί, το 2009, στο Ντιμπέϊτ των πολιτικών αρχηγών - από τον Γ. Καρατζαφέρη, αν θυμάμαι καλά -, αλλά προσπέρασε την ερώτηση, χωρίς, πάντως, να την διαψεύσει).

Αυτός, που, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, κατόρθωσε να διαλύσει μια χώρα, με λαμπρή και ένδοξη Ιστορία χιλιετιών και να την οδηγήσει στην υποτέλεια, στο πλήρες και, αντί πινακίου φακής, ξεπούλημά της και, ασφαλώς, στην διαγραφή της από τον χάρτη (που, είναι φανερό, πως θα ακολουθήσει) και να υποδουλώσει, να δουλοποιήσει και να εξαθλιώσει έναν περήφανο λαό, που το μόνο λάθος του ήταν, ότι πίστεψε στα ψέματα και στην κοροϊδία του και εμπιστεύθηκε, στα χέρια του, τις τύχες της Πατρίδας, τις δικές του και των παιδιών του.

Αυτός, που έχει, ήδη, καταγραφεί στην Ιστορία, ως ο χειρότερος και ο πλέον επικίνδυνος και ανθέλληνας, από συστάσεως του Ελλ. Κράτους, ΄Ελληνας πρωθυπουργός.


Αυτός, λοιπόν, ο καταστροφέας, που, επί τόσον καιρό, κυκλοφορεί ελεύθερος, παραμένοντας ατιμώρητος, για τα ανομήματά του, και στο απυρόβλητο, έχει το θράσος και την αναίδεια να κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, ως την αιτία, που μας οδήγησε στο ΔΝΤ και στα Μνημόνια…...
Κατηγορεί τον Κ. Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, επειδή αναγκάσθηκαν να συνεχίσουν να λαμβάνουν δάνεια, προκειμένου να εξοφλούν τα δάνεια, τους τόκους και τις άλλες οικονομικές υποχρεώσεις, που είχαν δημιουργήσει οι, κατά καιρούς, κυβερνήσεις του Πασοκ!
( σχόλιο NewDemocracy : Πράγματι η αλήθεια για το δημόσιο χρέος είναι ότι:

Την 31/12/2003 το Χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης ήταν 182 δισ. ευρώ και την 31/12/2008 διαμορφώθηκε σε 262 δισ. ευρώ.

Δηλαδή αυξήθηκε κατά 80 δισ. ευρώ.

Πού πήγαν αυτά τα χρήματα:- 50 δισ. πήγαν για την πληρωμή τόκων, στο δημόσιο χρέος πουκληρονόμησε η Νέα Δημοκρατία. - 10δισ. πήγαν για την πληρωμή αμυντικών εξοπλισμών πουείχαν παραγγελθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τουΠΑΣΟΚ και πληρώθηκαν επί ΝΔ.- 2,5 δισ. πήγαν για χρέη Νοσοκομείων που βρήκε η ΝΔ απόπροηγούμενα χρόνια.- 7 δισ. πήγαν για υποχρεώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμείαπου είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ

Δηλαδή από τα 80 δισ. τα 70 περίπου, πήγαν για την κάλυψη υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, του ΠΑΣΟΚ

Ακόμη και αν συνυπολογίσουμε το 2009. χρονιά κατά την οποία το Δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά πολύ, όπως συνέβη σε όλες τις χώρες,λόγω της διεθνούς κρίσης, η συνολική εικόνα δεν αλλάζει. Στο τέλος του 2009, το χρέος ήταν 298 δισ. ευρώ, δηλαδή αυξημένο κατά 116 δισ. ευρώ, σε σχέση με το 2003.

Στο διάστημα 2003 – 2009 οι τόκοι που πληρώθηκαν ήταν 61 δισ. ευρώ, 20 δισ. ήταν οι δαπάνες για εξοπλισμούς, χρέη νοσοκομείων και ταμεία που αναλύσαμε παραπάνω.

'Αλλα 5,2 δις. καλύπτουν τις δαπάνες για την απόκτηση προνομιούχων μετοχών των τραπεζών και την αύξηση κεφαλαίου του ΤΕΜΠΜΕ, στο πλαίσιο των προγραμμάτων ενίσχυσης τηςπραγματικής οικονομίας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

Τα υπόλοιπα 30 δισ. περίπου είναι το έλλειμμα του 2009, όπουφρόντισε να το φτάσει το ΠΑΣΟΚ.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε, ότι η αύξηση του χρέους το 2009 συνδέεται και με την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει την πραγματική οικονομία, με προγράμματα ενίσχυσης συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας (π.χ. εξαγωγές, οικοδομή), που θα είχαν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Το ύψος του δημοσίου χρέους που κληρονομήσαμε, όπως φαίνεται από τα στοιχεία που παρατέθηκαν προηγουμένως, δεν επέτρεπε περαιτέρω επέκταση των προγραμμάτων αυτών.

Όσον αφορά εξάλλου, την αναθεώρηση του χρέους για το 2009 και τα προηγούμενα χρόνια από την Eurostat, το Νοέμβριο του 2010, αυτή δεν οφείλεται στην αποκάλυψη δήθεν κρυφώνυποχρεώσεων. Οφείλεται στο γεγονός ότι καταγράφηκαν στοχρέος το γνωστό swap της Goldman Sachs, (που έγινε το 2001, επί ΠΑΣΟΚ, και μας ακολουθεί έκτοτε) και οι συσσωρευμένες οφειλές των ΔΕΚΟ, οι οποίες ήταν γνωστές εντός και εκτός Ελλάδος από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς.

Δεν ήταν κρυφά, για παράδειγμα, τα χρέη του ΟΣΕ, του Μετρό, της ΕΡΤ, των αμυντικών βιομηχανιών, κ.λ.π.)

Ουδέποτε όμως η Eurostat είχε ζητήσει στο παρελθόν να περιληφθούν αυτά στα στοιχεία της γενικής κυβέρνησης.Η αύξηση του χρέους στο 127% του ΑΕΠ το 2009 οφείλεται κατάκύριο λόγο σε επιλογές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.Σε κάθε περίπτωση να σημειωθεί ότι:α. Η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το πρώτο εννεάμηνο του 2009. Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 (Οκτώβριος – Δεκέμβριος) με τηνκατάρρευση των φορολογικών εσόδων και την μεθοδευμένη έκρηξη του ελλείμματος, συνεπώς και της ανάλογης αύξησης του δημοσίου χρέους βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.β. Ακόμα και έτσι πάντως, είναι τουλάχιστον οξύμωρο ότι κατά τοπρόγραμμα της Τρόϊκας θα χρειαστεί περίπου μια δεκαετίααιματηρών θυσιών των Ελλήνων, δραματικής πτώσης του βιοτικού επιπέδου, αλλά και εθνικής αποδυνάμωσης για να βρεθεί το Δημόσιο Χρέος στο ύψος του 120% αυτό δηλαδή που υποτίθεται πυροδότησε την ελληνική κρίση και έκανε αναγκαία την παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ!!!!! )
Ποιόν, τον Κ. Καραμανλή, που έχει, εμπράκτως και επανειλημμένως, αποδείξει την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την αξιοπιστία, την υπευθυνότητα και, βεβαίως, την φιλοπατρία του!
Όχι, κ. Γ. Παπανδρέου, δεν είναι ο Κ. Καραμανλής και οι κυβερνήσεις του, που ευθύνονται, για την σημερινή μας κατάντια!
Την αποκλειστική ευθύνη, για την δραματική κατάσταση, που βιώνουμε, εδώ και χρόνια, την φέρουν οι, κατά καιρούς, κυβερνήσεις του Πασοκ, με εσάς να αποτελείτε το ….κερασάκι στην τούρτα, καθώς και οι μετέπειτα συγκυβερνήσεις...
Αυτή είναι η αλήθεια, όσο κι αν σας ενοχλεί και η αλήθεια αυτή εξάγεται, κατ’ άμεσο τρόπο, αρκεί να εξετασθούν, σφαιρικά, με αντικειμενικότητα και με ανοικτό μυαλό, όλα τα σχετικά γεγονότα.
Είναι, βεβαίως, γνωστή και πάγια η τακτική του ΓΑΠ να προσπαθεί να απεκδύεται των τεραστίων ευθυνών του και να τις επιρρίπτει στις πλάτες των πολιτικών του αντιπάλων και, ιδίως, του Κ. Καραμανλή, του οποίου, όπως φαίνεται, φοβάται, ακόμη και το …όνομα.
Το χειρότερο, όμως, είναι, πως, ο ολετήρας αυτός, αντί να κάνει την αυτοκριτική του και, τουλάχιστον, να σιωπήσει και να παραμείνει στο περιθώριο, προβαίνει σε δηλώσεις, από τις οποίες αποδεικνύεται, περιτράνως, πως, παρά την καταστροφή, που έχει επιφέρει στην Ελλάδα και στον Ελλ. Λαό, αυτός παραμένει αμετανόητος!
Και όσο θα «ξεχνάν» την σύσταση της μόνης Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που θα εξετάσει τον τρόπο, με τον οποίον οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο και όσο θα επιτρέπουν στον ΓΑΠ, να κυκλοφορεί ελεύθερος, ατιμώρητος και στο απυρόβλητο, τόσο αυτός θα αποθρασύνεται, θα ψεύδεται και θα προσπαθεί να παρουσιάσει τα γεγονότα, όχι, όπως, πράγματι, έγιναν, αλλά, όπως τον συμφέρει, προκειμένου να «βγει λάδι»…..
Ας γνωρίζουν, όμως, όλοι, πως «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» και, ήδη, ο πρώτος χρόνος έχει περάσει, εδώ και καιρό…..
Γράφει η Ειρήνη Γαλαντή- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/o-pseyths-kai-o-klefths-ton-prwto-xrono-xairontai#sthash.eQy6Nh0X.dpuf
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου