Παρασκευή, Ιουλίου 08, 2016

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με την συνυπογραφή των Σαμαρά, Μεϊμαράκη και 42 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής υπέβαλε ερώτηση για τον αφελληνισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Στην στήλη μας είχαμε επισημάνει πριν από δυο ημέρες ότι θεωρείται από πολλούς ύποπτη η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας, μπροστά στην επίθεση που δέχονται ελληνικές τράπεζες, με πρώτη την Πειραιώς, από ξένους επενδυτές. Είχαμε ακόμα επισημάνει ότι ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών, μόνον κινδύνους εγκυμονεί και για την ελληνική οικονομία και για τον Έλληνα πολίτη.

Η κίνηση αυτή του Κώστα Καραμανλή και των υπόλοιπων βουλευτών ελπίζουμε ....να πιάσει τόπο.

Μας μένει η απορία; Γιατί ρε Κυριάκο, δεν πρωτοστατούσες σε μια τέτοια ερώτηση. Δεν θα είχες άνθρωπο να διαφωνήσει...

Μετά την κατάθεση της ερώτησης ο κ. Κ. Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν ότι αυτή τη στιγμή διεξάγεται στο τραπεζικό μας τοπίο ένας ανοιχτός "πόλεμος", από τον οποίον κινδυνεύουν οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά. Για πρώτη φορά στην ιστορία είναι υπαρκτός ο κίνδυνος μια ευρωπαϊκή συστημική τράπεζα -η Τράπεζα Πειραιώς- να τεθεί υπό τον έλεγχο ενός hedge fund.

Η Νέα Δημοκρατία είχε από την πρώτη στιγμή προειδοποιήσει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης θέτουν όλο το τραπεζικό μας σύστημα υπό την απειλή των distress funds, δηλαδή όχι κάποιων θεσμικών μακροχρόνιων επενδυτών από το εξωτερικό, αλλά εξ ορισμού ευκαιριακών επενδυτικών σχημάτων. Ταυτόχρονα, στη θέση των δοκιμασμένων στην αγορά Ελλήνων που αναγκαστικά αποχωρούν από τις διοικήσεις των Τραπεζών, θα έχουμε αλλοδαπούς τραπεζίτες χωρίς πλήρη εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Και την ίδια ώρα, τόσο η δημόσια (ΤΑΙΠΕΔ) όσο και η ιδιωτική περιουσία (επιχειρηματικά δάνεια μέσω τραπεζών, που ελέγχονται από το ΤΧΣ) περνάνε στο νέο Υπερταμείο, που ελέγχεται –πρακτικά– από μέλη εκτός Ελλάδος".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου