Παρασκευή, Ιουλίου 08, 2016

ΣΕΙΣΜΟΣ: Στη δαγκάνα του εισαγγελέα στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη - Δείτε ποιος είναι

ΒΟΜΒΑ έσκασε στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη

Βόμβα στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη έσκασε το πρωί της Πέμπτης. Όπως μεταδίδει το tribune.gr εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για τον.... Χρήστο Σκλαβούνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, η εισαγγελική έρευνα για τον κ. Σκλαβούνη σχετίζεται με τη διευθυντική θέση την οποία κατείχε στο παρελθόν στην τράπεζα UBS Investment Bank, η οποία τελεί υπό έρευνα για συνέργεια σε υποθέσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους στη λίστα Μπόργιανς.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι λόγω της διευθυντικής θέσης που κατείχε στην επενδυτική τράπεζα UBS ελέγχεται ο ρόλος του σε υποθέσεις φοροδιαφυγής, χωρίς βέβαια να συνεπάγεται αυτό αναγκαστικά και εμπλοκή του.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου του 2015 εισαγγελικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της λίστας Μπόργιανς είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στα γραφεία υποκαταστήματος της UBS στην Αθήνα, καταφέρνοντας να ταυτοποιήσουν σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περίπου 200 μεγαλοκαταθέτες στους λογαριασμούς των οποίων διατηρούνταν ποσά που ξεκινούν από το 1,5 εκατομμύριο και αγγίζουν ακόμα και τα 12 εκατομμύρια ευρώ.Ποιος είναι ο Χρήστος Σκλαβούνης

Πρόκειται για στενότατο συνεργάτη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του αντιπροέδρου, Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος είναι στην «ομάδα Σοφών» της Συγγρού για την κατάρτιση του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά την παρουσίαση των βασικών σημείων του κυβερνητικού προγράμματος της Συγγρού, ο Χρήστος Σκλαβούνης έχει αναλάβει υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης, με βασικό στόχο την κατάρτιση του σχεδίου για μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων.

Εκτός από διευθυντικό στέλεχος της UBS ο κ. Σκλαβούνης στο παρελθόν έχει διατελέσει και Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέχρι το Μάρτιο του 2013, όταν και υπέβαλε την παραίτησή του.Η έρευνα για τυχόν εμπλοκή του κ. Σκλαβούνη πάντως σε υποθέσεις φοροδιαφυγής από την UBS έρχεται να προσθέσει ακόμα έναν πονοκέφαλο στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς μετά την υπόθεση Παπασταύρου, ακόμα ένα κορυφαίο γαλάζιο στέλεχος βρίσκεται στο μάτι του δικαστικού κυκλώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου