Πέμπτη, Ιουλίου 28, 2016

Σε ρυθμούς ΔΕΘ η Συγγρού: Τι ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού του προγράμματος

Πρώτη φορά ως πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί στην φετινή ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ήδη στην Συγγρού ετοιμάζονται πυρετωδώς για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει να παρουσιάσει ένα σύντομο περίγραμμα ....
του κυβερνητικού προγράμματος βασισμένο σε υλοποιήσιμες προτάσεις και με ρεαλιστική επιχειρηματολογία.

Ο ίδιος και το οικονομικό του επιτελείο εδώ και μέρες εξετάζουν σημείο προς σημείο κάθε φόρο που μπορεί να αποδώσει και θα σχεδιάσουν ανάλογα και τις παρεμβάσεις του προέδρου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αποφεύγει τα λάθη του παρελθόντος που «έκαψαν» πολλούς πολιτικούς κατά την διάρκεια των εξαγγελιών στη ΔΕΘ.

Άλλωστε, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα απευθυνθεί σε δύσπιστους πολίτες που έχουν κουραστεί να ακούν εξαγγελίες και να μη βλέπουν αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτόν και ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει συνεχώς, είτε δημοσίως είτε στους στενούς του συνεργάτες, ότι θέλει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες. Η Συγγρού θα κινηθεί στο τρίπτυχο μείωση φόρων, περικοπές στον δημόσιο τομέα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις.

Ο μεγάλος στόχος, βέβαια, παραμένει η ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ και η μείωση του ΦΠΑ. Όσον αφορά το χαράτσι των ακινήτων, προτεραιότητα θα δοθεί σε όσα δεν χρησιμοποιούνται και δεν δίνουν εισοδήματα στους ιδιοκτήτες τους. Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της Συγγρού κάνει προσομοιώσεις με τους έμμεσους και άμεσους φόρους, ενώ στο παιχνίδι έχουν μπει και εταιρίες συμβούλων από την αγορά. Όπως ενημερώνεται το «Π», «κομμάτι» έχει αναλάβει η McKinsey Greece, ενώ το βάρος πέφτει στους φορολογικούς συντελεστές, στην αξιοποίηση του «πλαστικού» χρήματος και σε πιθανούς τρόπους άμεσης καταπολέμησης της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου