Σάββατο, Ιουλίου 02, 2016

ΟΜΟΙΟΣ..ΟΜΟΙΩ....

Είναι απίθανη εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, η αλληλεγγύη μεταξύ κατεργαρέων. Ειδικά στον εκδοτικό χώρο, στην ψωροκώσταινα, γίνονται σημεία και τέρατα και κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής για τα πάντα. Εκδότες, χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους, λαμβάνουν χαριστικά δάνεια, δεν δηλώνουν τίποτε στο πόθεν έσχες τους κι όμως... Άκρα του τάφου σιωπή. Αντίθετα, ο έρμος ο 'Ελληνας, κοιτάει πότε θα πληρώσει εμπρόθεσμα τις δόσεις της ρύθμισης των εκατό, αλλιώς ....
θα αρχίσουν να ηχούν οι καμπάνες.
Απατεωνιές καραμπινάτες στον συγκεκριμένο χώρο κι όμως τσιμουδιά. Οι υπαίτιοι ελεύθεροι, όλο και κάποια νομικά τερτίπια θα βρουν, για να μετατεθεί η απόφαση για την υπόθεσή τους, μετά δεκαετία. Κι αν ακόμα η Δικαιοσύνη προχωρήσει -οι Δικαστικοί κατά απόλυτη πλειοψηφία κάνουν την δουλειά τους, οι πολιτικοί δεν τους αφήνουν κι αυτό αποτελεί μια αλήθεια, που την ξέρουν και οι κότες- καποια νομική ρύθμιση, θα βρεθεί...
Τελευταία έχουν γίνει βήματα. Δυστυχώς ..γίνονται επί κυβέρνησης Σύριζα. Η εκδικητικότητα που κοιτούν να παρουσιάσουν τα διαπλεκόμενα, εμπλέκοντας την κυβέρνηση στα τερτίπια τους, είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων κάλπικη. Δεν προχωρούν οι υποθέσεις, γιατί το θέλει η κυβέρνηση, αλλά γιατί η Δικαιοσύνη και θέλει και μπορεί.
Εντός ολίγων ημερών,  πληροφορούμεθα ότι θα σκάσει κι άλλο κανόνι πλην των ήδη γνωστών...
Θα ξεσηκώσουν τον κόσμο τότε, αλλά είναι τόσο αδιάσειστα τα στοιχεία, που αναρωτιέται κανείς με τι θράσος υπάρχουν ορισμένοι, που ακόμη στέκονται υποστηρικτές των διαπλεκόμενων.
Είναι τέτοιο το θράσος, εκείνων που νόμιζαν ότι βρίσκονται πάνω από την Δικαιοσύνη-κατά το όλοι είναι ίσοι απέναντι στους νόμους, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που είναι πιο ίσοι.. από τους ίσους-ώστε πίστευαν πως βρίσκονται στο απυρόβλητο και το κυριότερο; Έκαναν και τους Εισαγγελείς, εναντίον όχι μόνον εκείνων που θα έπρεπε, αλλά κι εκείνων που είχαν βάλει στο στόχαστρο, για να τους φοβίσουν, για να υποχωρήσουν στην απονομή της Δικαιοσύνης.


Ζούμε ημέρες σημαντικές, στον τομέα αυτό. Μακάρι να βγουν αλήθεια αυτά που μαθαίνουμε και τότε θα είναι τεράστια η επιτυχία της Ηθικής, της Αδέκαστης Δικαιοσύνης.
Κι ας είναι και επί Σύριζα, βρε αδελφέ. Δεν κάνει κακό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου