Τετάρτη, Ιουλίου 06, 2016

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ


(ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ)

Όταν η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» συνέδεε τις ταραχές στην Ελλάδα με το Σκοπιανό
Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν....
να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα...Δείτε περισσότερα

Όταν η εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ» συνέδεε τις ταραχές στην Ελλάδα με το ΣκοπιανόΟυάσιγκτον, του Λάμπρου Παπαντωνίου (24/12/2008)

Με το Σκοπιανό συνδέει τις ταραχές στην Ελλάδα, με επίκεντρο την Αθήνα, το φύλλο με ημερομηνία 23/12/2008, της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», κύριος εκφραστής του αμερικανικού κατεστημένου και υποστηρικτής των απόψεων της εκάστοτε Αμερικανικής Κυβέρνησης. Το «άρθρο» είναι γραμμένο από την Anne Applebaum.
Εντύπωση προκαλεί ότι το ίδιο ακριβώς κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτα στο American Enterprise Institute της αμερικανικής πρωτεύουσας, που έχει τίτλους συνεργασίας με την Αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών C.I.A και βασικά αποτελεί παρακλάδι αυτής!

Όπως έλεγαν πηγές, προσκείμενες στο αμερικανικό Intelligence, πρόκειται για συνταγμένο κείμενο από αμερικανικό κρατικό φορέα, που δόθηκε και στην «Ουάσιγκτον Ποστ», όπως στο προαναφερόμενο Ινστιτούτο προς δημοσίευση.

Πρέπει να επισημάνουμε, με την ευκαιρία αυτή, πώς σύσσωμος ο αμερικανικός Τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εξακολουθούν να κρατούν ζωντανά - αν και δεν υπάρχουν - τις ταραχές στην Ελλάδα και προς την κατεύθυνση, ότι αποβλέπουν στην ανατροπή της Κυβέρνησης Καραμανλή και, κατά περίεργο τρόπο, να επιμένουν στην προκήρυξη γενικών εκλογών στην Ελλάδα.

ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ
Το εξαιρετικά αρνητικό και άκρως επικίνδυνο «άρθρο» της Anne Applebaum στην WASHINGTON POST, αναφερόμενο στις ταραχές, δεν παραλείπει, μεταξύ άλλων, να υπογραμμίσει, ότι «παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., η μεγαλύτερη συνεισφορά της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική συνίσταται στην ξεροκέφαλη πολιτική της να θέτει προσκόμματα στην διεθνή αναγνώριση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» - για λόγους που είναι περίπλοκοι να τους αναλύσουμε - εκτός αν η τελευταία αλλάξει το όνομά της σε FYROM «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», ένα ακρωνύμιο που όλοι οι υπόλοιποι θεωρούν καταγέλαστο. Σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική οι Έλληνες είναι διαβόητοι για την χάλκευση οικονομικών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την είσοδό τους στην ζώνη του ευρώ», αναφέρει επί λέξη το προσβλητικό «άρθρο»!

ΕΙΚΟΝΑ «ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος, τις τελευταίες μέρες, τα πάσης φύσεως αμερικανικά δημοσιεύματα, που γράφονατι αφειδώς, τονίζουν, ανάμεσα στ΄ άλλα: Ο πληθωρισμός είναι σε δυσθεώρητα ύψη. Οι τουρίστες φεύγουν από την Ελλάδα και πάνε σε Τουρκία και Κροατία. Θα χρειασθούν χρόνια, για να επιστρέψουν στη διαλυμένη Ελλάδα. Η Κυβέρνηση Καραμανλή χρειάζεται χρήματα, για να θέσει τα πράγματα υπό έλεγχο, διαφορετικά θα αποσταθεροποιηθεί. Παρουσιάζουν το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ως την μόνη διάδοχο λύση για την εκτόνωση της πολιτικής κρίσης. Και δεν παραλείπουν να συνδέουν τις πολιτικές ταραχές στην Ελλάδα και με αναμενόμενες και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως γράφουν χαρακτηριστικά, Ισπανία και Ιταλία.
Πρόκειται για πρόδηλη προσπάθεια, όπως διατείνονται αξιόλογοι πολιτικοί αναλυτές, πρόκλησης ευρύτερων συγκρούσεων στη Χερσόνησο της Βαλκανικής, με απώτερο και αποκλειστικό στόχο πρόκλησης ζημιάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι διακαής πόθος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής!
αποσπάσματα
ολόκληρο το άρθρο
http://www.noiazomai.net/wpskopiataraxes.html- See more at: http://www.newdemocracy.gr/index.php/site/article/otan-h-efhmerida-oyasigkton-post-synedee-tis-taraxes-sthn-ellada-me-to-skopiano#sthash.QZPChHhc.dpuf
newdemocracy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου