Παρασκευή, Αυγούστου 26, 2016

Πώς να απομακρύνετε τις τρίχες του κατοικίδιου σας από όλες τις επιφάνειες

Posted by kalinda


Τα κατοικίδια γεμίζουν τη ζωή μας, φέρνουν ατελείωτη χαρά και είναι πάντα έτοιμα για αγκαλιά. Δεν έχει μεγάλη διαφορά αν ο γούνινος φίλος σας έχει κοντές ή μακριές τρίχες μιας και το τρίχωμά τους έχει τρόπο να βρίσκεται πάντα σε κάθε γωνιά.... του σπιτιού. Αγαπάμε τα κατοικίδιά μας αλλά όχι και τις τρίχες τους.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 10 δοκιμασμένες μεθόδους για να κρατήσετε το σπίτι σας φρέσκο, καθαρό και χωρίς τρίχωμα.

#1 Τακτική περιποίηση (το κατοικίδιο σας θα σας ευχαριστεί)



Το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με το τρίχωμα ; Το κατοικίδιό σας! Η τακτική περιποίησή του θα σας βοηθήσει να έχετε το πλεονέκτημα.

#2 Το ταπεινό λαστιχένιο γάντι λειτουργεί ως μαγνήτης για τα μαλλιά κατοικίδιων ζώων

Ξεχάστε τη σπατάλη στα ρολά κολλητικής ταινίας. Απλά σκουπίστε ελαφρώς με ένα υγρό γάντι από καουτσούκ οποιαδήποτε επιφάνεια, ξεπλύνετε και επαναλάβετε ανάλογα με την περίπτωση.

#3 Το γυάλισμα των επίπλων είναι ο εχθρός της γούνας

Κορυφαίο κόλπο: αφαιρέστε τις τρίχες από τα ξύλινα έπιπλα με ένα μαλακό πανί και γυαλιστικό (το σπρέι κάνει την επιφάνεια να γλιστράει κάνοντας το τρίχωμα να απομακρύνετε)

#4 Δουλέψτε την τεχνική του σκουπίσματος

Αυτή η λύση αποσκοπεί στο να πετύχετε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Βεβαιωθείτε πως εναλλάζετε τις κατευθύνσεις με σταυρωτό τρόπο για να μαζέψετε τις τρίχες που έχουν κολλήσει στις ίνες του χαλιού.

#5 Συμπεριλάβετε και τα παιδιά για να το κάνετε διασκεδαστικό

Βάλτε τα παιδιά να κάνουν πατινάζ στην κουζίνα με κάλτσες που περιέχουν μικροΐνες για να απομακρυνθούν οι τρίχες πριν την ώρα του βραδινού.

#6 Γίνετε ειδικοί στους συνδυασμούς για εκπληκτικά αποτελέσματα

Αναμείξτε φυσικά και για όλες τις χρήσεις σπρέι για να καθαρίζετε γρήγορα τις επιφάνειες: βάλτε ¾ του φλιτζανιού χυμό λεμόνι, 3 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα και λίγο έλαιο από δέντρα τσαγιού με νερό.

#7 Επιλέξτε δάπεδα με σύνεση

Επιλέξτε φυσικό σκληρό ανθεκτικό ξύλο, χωρισμένο με ελάσματα, ή δάπεδο βινυλίου όπου είναι δυνατό. Τοποθετήστε υφασμάτινες στρώσεις ή δερμάτινες.

#8 Χρησιμοποιήστε ελαφρόπετρα: όχι μόνο για τα πόδια σας

Χρησιμοποιήστε μια ελαφρόπετρα μπάνιου περνώντας την ελαφρώς πάνω από τα χαλιά και τις μικρότερες περιοχές της μοκέτας. Είναι εκπληκτικό το πόσο καλά συλλέγει τις τρίχες.

#9 Τακτικό πλύσιμο στρώματος

Αλλάξτε τα υφάσματα στο κρεβάτι του κατοικίδιου σας όσο συχνά αλλάζετε και τα δικά σας. Έτσι θα αποφευχθεί η συσσώρευση τρίχας που μετά σκορπίζεται σε όλο το σπίτι.

#10 Να έχετε έτοιμη βοήθεια στην μπροστινή πόρτα ανά πάσα στιγμή

Κρατήστε ένα φθηνό αλλά πρακτικό ρολό πανιού έτοιμο μπροστά στην πόρτα για καθάρισμα ρούχων την τελευταία στιγμή. Τα τετράποδα έχουν την τάση να κάθονται στα αγαπημένα σας παλτό ακριβώς την λάθος στιγμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου