Κυριακή, Αυγούστου 28, 2016

Τα... σημειώματα της ΔΕΘ...


Προσπάθεια να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο εξαγγελιών κοινωνικής πολιτικής, στην οποία η κυβέρνηση ποντάρει προκειμένου να...
δοθεί ένα στίγμα ανακούφισης των ευπαθών ομάδων και αντισταθμίσματος των απωλειών στο εισόδημα λόγω της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ζητήσει από τους υπουργούς του να του επιδώσουν σημειώματα με τα στοιχεία εκείνα του προγραμματισμού των υπουργείων που μπορούν να ενσωματωθούν στις εξαγγελίες αλλά και τον απολογισμό των υπουργείων, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη θα κάνει και έναν απολογισμό του «παράλληλου προγράμματος», δηλαδή των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν υλοποιώντας εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εμπίπτουν στο μνημονιακό πρόγραμμα.

Με άλλα λόγια, οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ αναμένεται να κινηθούν κατά κανόνα στο διακηρυκτικό επίπεδο σε ό,τι αφορά το πεδίο της οικονομίας, ενώ η εικόνα θα συμπληρωθεί με την κοινωνική προστασία, τα θεσμικά, τις γερμανικές οφειλές, κ.λπ. Οι εξαγγελίες θα αφορούν ολόκληρη την επόμενη τριετία, κάτι το οποίο θα τονιστεί προκειμένου και με αυτόν τον τρόπο να δοθεί απάντηση στην εκλογολογία που ανακινείται από διάφορες πλευρές.


Πηγή: topontiki.gr

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου