Παρασκευή, Αυγούστου 12, 2016

Η ώρα της κάθαρσης

Posted by olympiada

Η ώρα της κάθαρσης
Του Θύμιου Λυμπερόπουλου

Το ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε χειμερία νάρκη το γνωρίζαμε. Ναρκωμένος επί εφτά χρόνια, υπερταϊσμένος από το σανό (πλημμελή ενημέρωση) που του ρίχνουν αφειδώς οι πολιτικοί μας ηγέτες, ξέχασε....
το παρελθόν του και την ιστορία του. Κατέληξε να κυνηγά pokemon στις πλατείες και στους δρόμους…
Την ώρα που από κάθε πλευρά του πλανήτη «ξεπετάγονται» αλήθειες για την ελληνική τραγωδία, εδώ στην Ελλάδα τις κρύβουμε επιμελώς. Ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ’ Αλέμα σε συνέντευξή του στο RAI NEWS 24 ομολόγησε κυνικά ότι: «Δώσαμε στην Ελλάδα 250 δις ευρώ, όχι για τις συντάξεις των Ελλήνων αλλά για να πληρωθούν οι τόκοι στις γερμανικές (κυρίως), στις γαλλικές και ιταλικές τράπεζες». Δηλαδή, η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τους εταίρους της, που στη συνέχεια έγιναν δανειστές της.
Ποια κυβέρνηση ευθύνεται γι αυτό; Ποιος πρωθυπουργός υποθήκευσε το μέλλον της χώρας; Ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του; Οι απαντήσεις είναι γνωστές, αλλά δεν βγαίνουν από ελληνικά χείλη. Ο Ντιρκ Μιούλερ, γερμανός οικονομολόγος και συγγραφέας, στο βιβλίο του «Showdown», αναφερόμενος στα γεγονότα του 2010, στο ΔΝΤ και την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια αναφέρει: «Ο Γιώργος Παπανδρέου φέρθηκε σαν μια εκτελεστική μαριονέτα των ΗΠΑ. Το ΔΝΤ σκόπιμα καταστρέφει την Ελλάδα για να ξεπουληθούν τα κοιτάσματά της».
Είναι εξοργιστικό, να βιώνεις την καταστροφή της χώρας σου, και το πολιτικό σύστημα να προπαγανδίζει ψέματα και ανακρίβειες, που όχι μόνο δεν βοηθάνε τον ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, αλλά αντιθέτως τον χειραγωγεί και τον κάνει να πιστέψει ότι η δυστυχία ήταν μία δίκαιη κατάληξη γι’ αυτόν.
Ο Δρ Paul Graig Roberts πρώην Υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ είναι ξεκάθαρος: «Το ΔΝΤ επιδιώκει την οικονομική καταστροφή χωρών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία. Και για να το πετύχει χρησιμοποιεί πακτωλό χρημάτων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ είναι δύο καλοπληρωμένες πόρνες της Ουάσιγκτον…».

Πέρασαν έξι χρόνια, χρειάστηκαν τρία μνημόνια, χιλιάδες αυτοκτονίες, ανείπωτη ταπείνωση των Ελλήνων, διασυρμός, χυδαιότητα, ψεύδη, για να τολμήσει η ελληνική δικαιοσύνη να καθίσει στο σκαμνί τους πρωταγωνιστές της εθνικής συμφοράς. Ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ είναι μόνο η αρχή. Όταν το κουβάρι ξετυλιχτεί, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους. Μέχρι τώρα πιπίλιζαν την καραμέλα περί ευθύνης του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του. Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, μαζί με την καραμέλα κατάπιαν και τη γλώσσα τους. Και πρώτα απ’ όλα οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας από το 2009 και μετά, που δεν υπερασπίστηκαν ποτέ την παράταξη, που έδωσαν χρόνο και ανοχή στον Γιώργο Παπανδρέου, που τον κάλυψαν με τη σιωπή τους. Που τόσα χρόνια «έθαψαν» την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ και Γεωργίου. Που αρνήθηκαν οποιοδήποτε σχόλιο, οποιαδήποτε δήλωση όταν αποκαλύφθηκε η αλήθεια.
Η κάθαρση είναι πλέον ευθύνη της κυβέρνησης, που οφείλει -αφού αφήσει τις ιδεοληψίες- να την επιδιώξει. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνη.
ΥΓ: Το πιο οδυνηρό είναι ότι, το κατάντημα του πολιτικού κόσμου παρασύρει την ελληνική κοινωνία που δείχνει να χάνει την πατριωτική της συνείδηση και μαζί με αυτή, το ένστικτο της άμυνας και της αντίστασης. Δεν μπορεί να ερμηνευτεί αλλοιώς η παθητική στάση –ακόμη και στήριξη- σε κόμματα όπως το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, η Δράση (ιδεολογικά αρραβωνιασμένα με την νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά και του Μητσοτάκη). Όλοι αυτοί έγιναν –ανοικτά ή σιωπηρά- ασπίδα προστασίας για τον Γεωργίου και τις ταχυδακτυλουργίες του. Κι όμως έχουν ακόμη παρουσία στην Βουλή και όμως υπάρχουν πολίτες που τους ψηφίζουν.
Κι εσύ Έλληνα αναρωτιέσαι γιατί πεθαίνεις; Να σου πω εγώ, γιατί πεθαίνεις. Γιατί πολιτικοί τύπου Σκυλακάκη ή Κύρτσου (τυχαία τα παραδείγματα) δεν ενδιαφέρονται για σένα. Πολιτικοί -από όλα τα κόμματα- ενταγμένοι στο άρμα του νεοφιλελευθερισμού νοιάζονται μόνο για τις πολυεθνικές και τα συμφέροντά τους.
Γι αυτό και ο μόνιμος εχθρός-εφιάλτης τους θα είναι ο Κώστας Καραμανλής και η ιδεολογία του, ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός.
3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου