Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Ανέβαλαν την 4η δημοπρασία για το Πάτρα-Πύργος - Ο Καλογρίτσας είχε πάρει τις προηγούμενες


Και με μεγάλες εκπτώσεις

Μολονότι, η απόφαση του υπουργείου συνδέθηκε χρονικά με την απόσυρση του επιχειρηματία από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αποδίδει την αναβολή στην αλλαγή της νομοθεσίας...
Mε το μοντέλο των δημοσίων συμβάσεων θα δημοπρατηθεί το υπόλοιπο τμήμα του Πάτρα-Πύργος, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για σήμερα δημοπρασία του τέταρτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος (Βάρδα Ανισόπεδος Κόμβος Κυλλήνης).

Το έργο μονοπωλεί μέχρι σήμερα η εταιρεία του κ. Χρίστου Καλογρίτσα, η οποία έχει κερδίσει με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και τους τρεις διαγωνισμούς.

Μολονότι, η απόφαση του υπουργείου που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια, συνδέθηκε χρονικά με την απόσυρση του επιχειρηματία από την δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, αργά χθες τα βράδυ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο, αποδίδει την αναβολή στην αλλαγή της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων και στην καθυστέρηση διορισμού εκπροσώπου του ΤΕΕ στην επιτροπή του διαγωνισμού.

Με επιστολή του στις υπηρεσίες του υπουργείου, ο κ. Χρήστος Σπίρτζης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, οι διαγωνισμοί προκηρύσσονται με βάση πρότυπα τεύχη δημοπράτησης από την ΕΑΔΗΣΣΥ. «Οι διαδικασίες θα είναι ταχύτατες καθώς το ΥΠΟΜΕΔΙ και οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι έτοιμες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των πρότυπων τευχών δημοπράτησης από την ΕΑΔΗΣΣΥ που αναμένονται τις προσεχείς ημέρες, να προχωρήσει άμεσα σε διαδοχικές δημοπρατήσεις των υπολειπομένων τμημάτων του έργου, ώστε οι διαγωνισμοί στο σύνολό τους να ξεκινήσουν με βάση τις νέες διατάξεις και να ολοκληρωθούν στο προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, χωρίς καθυστερήσεις.

Η καθυστέρηση πάντως μόνο προς όφελος μπορεί να είναι για τον εργολάβο, καθώς εάν ο διαγωνισμός προκηρυσσόταν σήμερα είναι αμφίβολο εάν θα μπορούσε να συμμετέχει ο κ. Καλογρίτσας.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου