Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Ποιοι δικαιούνται από 200 έως 500 ευρώ το μήνα

Posted by netakias.com

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εκδόθηκε η απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Θεανώς Φωτίου για την πρώτη πληρωμή σχετικά με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Η απόφαση όμως δεν γνωστοποιεί.... την ημερομηνία πληρωμής του ΚΕΑ ενώ όπως έχει ήδη γνωστό θα γίνει μέσα στην εβδομάδα

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την απόφαση, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης συνολικού ποσού 13.738.914,68€ (δεκατρία εκατομμύρια επτακόσιες τριάντα οκτώ χιλιάδες εννιακόσια δεκατέσσερα ευρώ και εξήντα οκτώ λεπτά) των δόσεων Αυγούστου και Σεπτεμβρίου για τους δικαιούχους του προγράμματος Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Ειδικότερα εγκρίνεται η μεταφορά πίστωσης ποσού 5.399.005,65€ (πέντε εκατομμύρια τριακόσιες ενενήντα εννέα χιλιάδες πέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά) για τη δόση μηνός Αυγούστου σε 21.433 δικαιούχους και η η μεταφορά πίστωσης ποσού 8.339.909,03€ (οκτώ εκατομμύρια τριακόσιες τριάντα εννέα χιλιάδες εννιακόσια εννέα ευρώ και τρία λεπτά) για τη δόση μηνός Σεπτεμβρίου σε 32.862 δικαιούχους.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους και ωφελούνται περίπου 35.000 νοικοκυριά, ενώ από 1/1/2017 το πρόγραμμα επεκτείνεται παντού με αποτέλεσμα να υπολογίζεται ότι συνολικά θα έχουν οφέλη περίπου 700.000 άτομα.

Τα ποσά ξεκινούν από 200 ευρώ το μήνα και φτάνουν ως και τα 500 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας.
Λαμβάνονται υπόψη και περιουσιακά στοιχεία, αλλά και πιθανά εισοδήματα ανά έτος.

Ποσά και προϋποθέσεις για τις παροχές του ΚΕΑ:

Εάν σε κάποια οικογένεια υπάρχει ένα μικρό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή τότε το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προσαρμόζεται ώστε οι δικαιούχοι να συμπληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί.

Εάν για παράδειγμα σε μια οικογένεια με τέσσερα μέλη που δικαιούνται 400 ευρώ το μήνα υπάρχει ένα εισόδημα της τάξης των 250 ευρώ, τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 150 ευρώ το μήνα ώστε να συμπληρωθούν τα 400 ευρώ.

Αντίστοιχα για μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί που το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι στα 300 ευρώ, εάν υπάρχει ένα εισόδημα 100 ευρώ τότε το ΚΕΑ διαμορφώνεται στα 200 ευρώ.






Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης θα έχουν παράλληλα και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων για τα παιδιά, κοινωνικό τιμολόγιο σε ρεύμα και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου