Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Από τη Ρωσία προήλθε ο πύραυλος που κατέρριψε την πτήση ΜΗ17


Η εκτόξευσή του τον Ιούλιο του 2014 έγινε από την περιοχή στην Ουκρανία που ήλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες

Από περιοχή την οποία ....ήλεγχαν οι φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες εκτοξεύτηκε ο πύραυλος που κατέρριψε το μαλαισιανό αεροσκάφος πάνω την ανατολική Ουκρανία, το 2014, σύμφωνα με τους Ολλανδούς ερευνητές που είχαν επιφορτιστεί με την έρευνα.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ο Ολλανδός αξιωματικός Wilbert Paulissen το συμπέρασμα προκύπτει από μια υποκλαπείσα τηλεφωνική συνομιλία ανταρτών στην οποία γινόταν λόγος για ένα πυραυλικό σύστημα Buk.

«Μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το αεροσκάφος της πτήσης MH17 καταρρίφθηκε από ένα πυραυλικό σύστημα Buk που έφτασε στην Ουκρανία από το ρωσικό έδαφος, στο οποίο και επέστρεψε μετά από την εκτόξευση του πυραύλου» είπε ο Paulissen.

Βίντεο με τις πρώτες στιγμές από την κατάρριψη της πτήσης MH17


Το αεροσκάφος των Malaysia Airlines που είχε ξεκινήσει από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ καταρρίφθηκε πάνω από την ανατολική Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014, με αποτέλεσμα τον θάνατο 283 επιβατών, καθώς και 15 μελών του πληρώματος.

Τελικώς το αεροσκάφος κατέπεσε κοντά στο Τορέζ, στην ουκρανική περιφέρεια του Ντονέτσκ, όπου διεξάγονταν μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και στους φιλορώσους αποσχιστές αντάρτες, που ενισχύονταν από τη Ρωσία.

Στο αεροσκάφος των Malaysia Airlines επέβαιναν 298 άνθρωποι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου