Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Νέα Υόρκη: Γιατί ο μαθητής στην Αστόρια αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Τσίπρα


Στον Αγιο Δημήτριο, στη Νέα Υόρκη

Η απάντηση στο μεγάλο ερωτηματικό - Ποια η σχέση της θρησκείας με το συγκεκριμένο περιστατικό;
Η άρνηση του μαθητή του Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας να ανταλλάξει χειραψία με τον Ελληνα πρωθυπουργό ....
Αλέξη Τσίπρα οφείλεται κυρίως στη θρησκευτική του ευσέβεια και τις αντιλήψεις του για τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας γενικότερα, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πηγές του «Εθνικού Κήρυκα».

Αν η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου Αστόριας δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, στο Facebook και στο κανάλι του youtube του «Εθνικού Κήρυκα» το επίμαχο βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του φωτορεπόρτερ του «Ε.Κ.» Κώστα Μπέη πιθανόν να περνούσε απαρατήρητο.



Ωστόσο, το βίντεο μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ελλαδικών Μέσων Ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων και τα σχόλια είναι καταιγιστικά.

Το βίντεο με τον μαθητή που αρνήθηκε να ανταλλάξει χειραψία με τον Πρωθυπουργό το έχουν δει πάνω από 250.000 χρήστες του διαδικτύου -μέχρι στις 20:00 το βράδυ η ώρα Ελλάδας και 1 το μεσημέρι Νέας Υόρκης- και όλοι αναρωτιούνται «ποιος ήταν ο μαθητής που προέβη σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση για τα δεδομένα της Ομογένειας».

Ο μαθητής που αρνήθηκε τη χειραψία είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα και είναι ένας από τους πενήντα μαθητές που έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια και έχουν εγγραφεί στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου.

Ποιος είναι ο μαθητής

Διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» φέρουν τον λεπτοκαμωμένο και ευθυτενή μαθητή του Λυκείου να προέρχεται από μια εξαιρετική οικογένεια, η οποία πρεσβεύει τις αξίες και τα πιστεύω τα οποία αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της υπόστασης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Η αντίδραση του μαθητή, όπως αναφέρουν οι πηγές μας, «δεν ήταν εκ προμελέτης, αλλά αυθόρμητη» και οφειλόταν «κυρίως στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του σχετικά με τα θρησκευτικά». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντίδραση του μαθητή συν τοις άλλοις οφείλεται και στο γεγονός ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στο γάμο και στη θρησκεία».

Ο Νίκος Ανδριώτης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου, μιλώντας στον «Ε.Κ.» τόνισε ότι το βίντεο και η πράξη του ομογενή συζητήθηκε ευρέως στην Κοινότητα και στην Ομογένεια και ότι καπηλεύτηκε από τους πολιτικοποιημένους και από τους παθιασμένους υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και εκείνων που πιστεύουν πως είναι δυσαρεστημένοι με την πολιτική τους.

«Το παιδί ήταν διστακτικό και αν παρακολουθήσετε προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι ήταν δίβουλος και ότι την τελευταία στιγμή αρνήθηκε τη χειραψία. Θέλω να πιστεύω ότι ένας αμερικανογεννημένος μαθητής δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια χειρονομία, διότι δεν συνάδει με την ελληνοαμερικανική παράδοση και κουλτούρα με τη γενικότερη έννοια του όρου. Εμείς βλέπουμε τους επισκέπτες από τη γενέτειρα ως εκπροσώπους της γενέτειρας και τηρούμε στο ακέραιο το πρωτόκολλο», επεσήμανε ο κ. Ανδριώτης.

«Και για να βάλω τα πράγματα στην πραγματική διάσταση καλώ τους πάντες να επισκεφθούν το Πολιτιστικό Κέντρο ‘Πέτρος Γ. Πατρίδης’ για να δουν ότι για την Ομογένεια και για την Αστόρια, το προπύργιο του Ελληνισμού της Αμερικής, προέχουν δύο σύμβολα, η Αγία Σοφία και ο Παρθενώνας, που εκπροσωπούν την πίστη μας, την Εκκλησία και την Ιστορία, τον Πολιτισμό της Ελλάδας», πρόσθεσε ο κ. Ανδριώτης.

Οσον αφορά το βίντεο με την μαθήτρια που αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά την υποδοχή του κ. Τσίπρα, επεσήμανε ότι «δεν οφείλεται στις πολύωρες πρόβες της χορωδίας για την υποδοχή του κ. Τσίπρα».

«Η χορωδία μας δεν χρειάζεται να κάνει πρόβες είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να εκπλήξει τους επισκέπτες στο σχολείο μας», πρόσθεσε ο κ. Ανδριώτης.

Πηγή: www.ekirikas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου