Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24, 2016

ΠΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΑΪΖΟΥΝ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Κουτόχορτο, λες και απευθύνονται σε ηλιθίους. Έχουν δημοσιοποιηθεί τους τελευταίους τέσσερις μήνες, οκτώ δημοσκοπήσεις, με μετρήσεις της κοινής γνώμης, για το πολιτικό γίγνεσθαι. Και οι οκτώ, δείχνουν διαφορά από 5 έως και 11 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Το κυρίαρχο στοιχείο....
των δημοσκοπήσεων, αμέσως μετά την διαφορά -για την οποία διαφορά οι εταιρίες ή τα μέσα ενημέρωσης, που δημοσιοποιούν τις δημοσκοπήσεις, ξεχνούν να κανουν αναγωγή, κάτι που θα σήμαινε ότι η διαφορά δεν ξεπερνά ποτέ τις πέντε μονάδες- είναι το ποιος είναι εκείνος που εισπράττει από την χασούρα του Σύριζα.

Σημειώνουν λοιπόν, οι δημοσκόποι -αυτό είναι λίγο δύσκολο να ...παραποιηθεί- ότι δεν εισπράττει η Νέα Δημοκρατία, τα ποσοστά της μείωσης της δύναμης του Σύριζα. Με απλά λόγια, ερμηνευτικά, που κατανοεί και ένα μικρο παιδί, δεν πείθει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι αποτελούν εναλλακτική λύση εξουσίας. Διαβάστε λοιπόν τώρα την τελευταία δημοσκόπηση, όπως την απέδωσε μεγάλο ιστολόγιο, αλλά και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης....

"Με 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες (9,6%) προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα πανελλαδική δημοσκόπηση. Η έρευνα αποτυπώνει τον θυμό και την απογοήτευση του κόσμου από την κυβέρνηση αν και η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισπράττει όσο θα περίμενε ως εναλλακτική λύση".

Το δεύτερο κυρίαρχο στοιχείο της δημοσκόπησης (τους ξέφυγε;), είναι ότι δεν εισπράττει η Νέα Δημοκρατία. Πανηγυριώτικοι όμως τίτλοι, πρωτοσέλιδα και προβολή από τα ιστολόγια, εισπράττει μόνον η διαφορά, που προβάλλεται με διθυράμβους.

Η διαφορά στο ερώτημα περί ταύτισης των ερωτηθέντων με τις απόψεις των πολιτικών είναι επτά μονάδες, 14 ο Τσίπρας και 21 ο Κυριάκος. Όταν όμως έλθει η ώρα των εκλογών, όλα αυτά αντιστρέφονται. Ας μην τρώνε κουτόχορτο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας. Αν δεν παρουσιάσει ο Κυριάκος, εκτός από πυροτεχνήματα, ουσιαστικές εναλλακτικές λύσεις θα εισπράξει την απογοήτευση. Οι ψηφοφόροι όμως της Νέας Δημοκρατίας δεν ευθύνονται γι' αυτό. Προφανώς ευθύνονται ότι τους ταΐζουν κουτόχορτο και το μασάνε..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου