Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2016

Εκνευρισμός Τσίπρα για την αφωνία υπουργών του. Άτυπη σύσκεψη στο Μαξίμου


Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο ο Τσίπρας «ανοίγει» όλα τα καυτά θέματα της επικαιρότητας

Της Ελένης Καλογεροπούλου

Το αφτί των υπουργών του θα τραβήξει ο Αλέξης Τσίπρας, στο σημερινό άτυπο υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιείται σε λίγη ώρα.
Η πορεία του κυβερνητικού έργου και τρέχοντα ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο άτυπης σύσκεψης ....
που θα έχει στις 11.00 το πρωί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με στενούς του συνεργάτες και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένο με την αφωνία ή την διγλωσσία υπουργών της κυβέρνησής του, στα μεγάλα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Τηλεοπτικές άδειες, το θέμα που προέκυψε με την υποψηφιότητα Καλογρίτσα και η αντιπαράθεση Φίλη με την Εκκλησία, είναι τα θέματα τα οποία θα βρεθούν στην σημερινή ατζέντα των συζητήσεων και όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα εκφράσει την δυσφορία του προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου γιατί δεν συντάσσονται και δεν υποστηρίζουν τους υπουργούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή το τελευταίο διάστημα.

Όπως αποκάλυψαν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ του Σαββάτου, μερίδα υπουργών επέρριπτε ευθύνες για το θέμα Καλογρίτσα στον Χρήστο Σπίρτζη και σε έναν βαθμό στον Νίκο Παππά. Γι’ αυτό άλλωστε ελάχιστοι βρέθηκαν να στηρίξουν τις τελευταίες δέκα ημέρες την επιχειρηματολογία των κορυφαίων υπουργών ότι η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου δεν εμπλέκεται στα του διαγωνισμού και όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα εκπέσει από την διεκδικήσει την άδειας.

Αφωνία, παρατηρήθηκε και στο θέμα της διαμάχης που έχει ο Νίκος Φίλης με την Εκκλησία, αφού σχεδόν κανείς από την κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε να στηρίζει στην αντιπαράθεση αυτή τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της διδασκαλίες των θρησκευτικών στα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αυγή της Κυριακής κατέγραψε την απροθυμία των υπουργών μέσα από την στήλη του αρθρογράφου Θανάση Καρτερού, ο οποίος επεσήμανε «μήπως έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και στους ημετέρους τα γνωστά φαινόμενα λούφας; Με άλλα λόγια άσε τον Παππά, τον Κρέτσο, τον Σπίρτζη, τον Μπολάκη, τον Φίλη να καθαρίσουνε μόνοι τους;». Το άρθρο κατέληγε με την διαπίστωση ότι αν συνεχιστεί η τακτική της σιωπής «αύτανδρο θα πάει το σκαρί» ζητώντας απ’ όλους να πάρουν «ανοιχτά και παλικαρίσια» θέση πλάι στους συντρόφους τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου