Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 29, 2016

Τι χρωστούν τα ΜΜΕ στις τράπεζες και γιατί «έκλεισε» το Mega...


Απαντήσεις του διευθυντή εποπτείας της ΤτΕ, Γιώργου Πάσχα...

Συγκεκριμένες και επίσημες απαντήσεις για την πορεία αποπληρωμής των δανείων από τα ΜΜΕ αλλά και τους λόγους που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση το πάλαι ποτέ κραταιό Mega έδωσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο...

διευθυντής εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Πάσχας.

Όπως είπε, η ΤτΕ έχει προχωρήσει σε ασκήσεις προκειμένου να διαπιστώσει τη δυνατότητα των ΜΜΕ να αποπληρώσουν τα δάνειά του. Από αυτή τη διαδικασία έχει προκύψει ανάγκη να ληφθούν προβλέψεις μόνο για τέσσερα, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί Ant1, Star, ΣΚΑΪ, αλλά και οι εφημερίδες Καθημερινή και Πρώτο Θέμα, εμφανίζονται να αποκληρώνουν κανονικά τα δάνειά τους.

Σε ό,τι αφορά τον ΤΗΛΕΤΥΠΟ (Mega), ο κ. Πάσχας δήλωσε από το κοινοπρακτικό δάνειο του 2012 ύψους 98 εκατ. ευρώ, πληρώθηκαν σε τρία χρόνια 13,5 εκατ. ευρώ κεφάλαιο και άλλα 18 εκατ. ευρώ τόκοι (31 εκατ. ευρώ συνολικά), ενώ υπάρχουν και άλλα 20 εκατ. ευρώ από ενεχυρασμένα τιμολόγια. « Ποιο ήταν λοιπόν το θέμα;», σημείωσε ο κ. Πάσχας και πρόσθεσε: « έπρεπε να προχωρήσουν οι μέτοχοι σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που ήταν όρος για την ανανέωση του κοινοπρακτικού δανείου. Ήταν κάτι όμως που δεν έκαναν», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας επί της ουσίας γιατί ο σταθμός βρίσκεται στη σημερινή του κατάσταση.

Σε αυτούς που έχουν πρόβλημα και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους συγκαταλέγονται ο ΔΟΛ και ο Πήγασος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου