Τρίτη, Οκτωβρίου 25, 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ-Αυστριακό δικαστήριο αθώωσε βιαστή 10χρονου σε πισίνα γιατι «δεν κατάλαβε οτι το παιδί δεν ήθελε να βιαστει»




UK Express και Russia Today

Ο Amir Α, 20, επισκεπτόταν την πισίνα Theresienbad στην αυστριακή πρωτεύουσα της Βιέννης τον περασμένο Δεκέμβριο


Όταν ο 10χρονος πήγε στο ντους, ο Amir Α ομολόγησε οτι τον ακολούθησε, τον έσπρωξε σε ένα μικρό δωμάτιο τουαλέτας, και του επιτέθηκε σεξουαλικά

Μετά την επίθεση, ο κατηγορούμενος βιαστής επέστρεψε στην πισίνα και συνέχισε την εξάσκηση στο βατήρα, όταν έφτασε η αστυνομία,

Το παιδί υπέστη σοβαρό πρωκτικό τραυματισμο και μεταφερθηκε σε νοσοκομείο ενω εξακολουθεί να ταλαιπωρειται από σοβαρή διαταραχή μετα-τραυματικού στρες.

Ο Amir Α ομολόγησε το λέγοντας οτι το περιστατικό ήταν «μια σεξουαλική κατάσταση έκτακτης ανάγκης», γιατι η σύζυγός του είχε παραμείνει στο Ιράκ και ο ίδιος «δεν είχε κάνει σεξ μέσα σε τέσσερις μήνες.»

Πρωτοδικα το δικαστήριο διαπίστωσε οτι ο Amir ηταν ένοχος για σοβαρό σεξουαλικής επίθεσης και βιασμού ανηλίκου, και τον καταδίκασε σε έξι χρόνια στη φυλακή.

Ωστόσο, σε μια παράξενη μεταστροφή, χθες το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την καταδικαστική απόφαση, κι αποδεχθεί το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης ότι η αρχική απόφαση δεν είχε κάνει αρκετά για να διαπιστωθεί κατά πόσον ή όχι ο βιαστής συνειδητοποιήσει το παιδί έλεγε όχι.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, ενώ η ετυμηγορία ήταν «καθαρή» σε σχέση με τη σοβαρή σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξει το δεύτερο , οτι ηταν βιασμός

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είπε ότι η αρχική απόφαση θα έπρεπε να ασχοληθεί με το αν ο δράστης πίστευε ότι το θύμα είχε συμφωνήσει με τη σεξουαλική πράξη, ή αν είχε την πρόθεση να γινει ενάντια στη θέλησή του. Ως εκ τούτου, η ποινή άρθηκε, αν Amir αναμένεται να παραμείνει υπό κράτηση μέχρι η υπόθεση βιασμού επιστρέφει στο περιφερειακό δικαστήριο του επόμενου έτους.
Το δικαστήριο είχε προηγουμένως χορηγηθεί οικογένεια του παιδιού £ 3.700 (€ 4.700) αποζημίωση, αφού εισαγγελείς περιέγραψε το αγόρι που υποφέρουν τόσο σωματικά τραύματα και «βαθιά κατάθλιψη».

Η μητέρα του παιδιού, ο οποίος μετακόμισε στην Αυστρία ως Σέρβος πρόσφυγας κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου