Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

ΝΔ: "Μυστική" ομάδα προετοιμάζεται για τη "γαλάζια" διακυβέρνηση


Ασκήσεις κυβερνητικής ετοιμότητας από την αξιωματική αντιπολίτευση


Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό προβλέπουν στις αναλύσεις τους στη Νέα Δημοκρατία και η εντολή που έχει δοθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα κορυφαία στελέχη, αλλά και στους επικεφαλής των κομματικών δομών.... είναι να αρχίσουν με εντατικούς πλέον ρυθμούς να προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, ακόμα και για αυτό της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Πειραιώς συνεχίζει την τμηματική παρουσίαση του «γαλάζιου» κυβερνητικού προγράμματος, αν και όσο δεν φαίνονται άμεσα στον ορίζοντα οι εκλογές θα διατηρήσει αδημοσίευτα κάποια σημαντικά «χαρτιά» της για την προεκλογική περίοδο.

Μέχρι σήμερα στις 25 προτάσεις στο συνέδριο της Ν.Δ. έχουν παρουσιαστεί το πρόγραμμα για το Προσφυγικό και τη μετανάστευση, οι βασικοί άξονες του οικονομικού προγράμματος, οι βασικές αρχές και προτάσεις του σχεδίου του κόμματος για την Παιδεία, αλλά και οι θέσεις του για το ηλεκτρονικό χρήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστούν και οι προτάσεις για τα «κόκκινα» δάνεια και, στη συνέχεια, ανάλογα και με την επικαιρότητα, τα νέα κεφάλαια του κυβερνητικού προγράμματος. Εκτός των άλλων, ωστόσο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «S», ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αντιπρόεδρος και αρμόδιος για το πρόγραμμα, Κωστής Χατζηδάκης, αποφάσισαν να εισαγάγουν άλλη μία καινοτομία (μετά τους εξωτερικούς εμπειρογνώμονες και την ηλεκτρονική διαβούλευση) στη διαδικασία κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος, προκειμένου η κεντροδεξιά παράταξη να δείξει ετοιμότητα στην περίπτωση που η κυβέρνηση (μετά και τις τελευταίες εξελίξεις) προσφύγει στις κάλπες. Ειδικότερα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα κόμμα συνοδεύει τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματός του με την κατάρτιση των σημαντικότερων νομοσχεδίων που απαιτούνται και ενός πλάνου εφαρμογής. Με βασική κατεύθυνση, όπως έχει δηλώσει ο κ. Χατζηδάκης, η εφαρμογή του «γαλάζιου» προγράμματος να είναι εμπροσθοβαρής και ένα μεγάλο τμήμα του να εφαρμοστεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. γρήγορα.

Με βάση πληροφορίες, την εποπτεία της συνολικότερης προσπάθειας έχει ο γραμματέας Προγράμματος, κ. Γιώργος Στεργίου, ενώ το έργο της σύνταξης των νομοσχεδίων και του πλάνου εφαρμογής ανέλαβε ομάδα επιστημόνων από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και ομάδα νέων επιστημόνων που συντονίζει ο κ. Γιώργος Βούτσινος, ο οποίος έχει σημαντική κυβερνητική εμπειρία, καθώς στο παρελθόν έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, ειδικός γραμματέας Παιδείας και πρόεδρος του ΟΕΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου