Τετάρτη, Οκτωβρίου 26, 2016

Το δήθεν μεταπτυχιακό «γαλάζιου» στελέχους...

ξεσηκώνει πολιτική σύγκρουση...


Οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Παιδείας δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους βλέποντας σε πιστοποιητικό μεταπτυχιακού του Παντείου τον βαθμό “σχετικά καλά”, εξηγώντας ότι...
τρεις είναι οι προβλεπόμενοι για κάθε μορφή πτυχίου βαθμοί: Το άριστα, το λίαν καλώς και το καλώς.

Ωστόσο, μεγαλοστέλεχος της Ν.Δ. φέρεται να έχει καταλάβει υψηλόβαθμες θέσεις και να επωφεληθεί των σχετικών μισθολογικών επιδομάτων με ένα τόσο ύποπτο μεταπτυχιακό. Πρόκειται για κάτι που θα κληθούν να ελέγξουν οι επιθεωρητές του Σώματος Δημόσιας Διοίκησης μια και στην αξιολόγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2013 κανείς δεν πρόσεξε ότι το μεταπτυχιακό, εκτός της βαθμολογίας που έβγαζε μάτι, αφορούσε κύκλο σπουδών δύο εξαμήνων και όχι τεσσάρων όπως προβλέπει ο νόμος.

Ο γαλάζιος προϊστάμενος των ΚΕΠ του Δήμου Αθηναίων, ωστόσο, αντιμετωπίζει και την οργή των συναδέλφων του, καθώς σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, οι εκπρόσωποι της παράταξης ΑΣΚ (Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση) ζήτησαν πριν λίγες ημέρες την παραίτηση του προέδρου του ΣΕΔΑ, τον οποίο κατηγόρησαν για υπηρεσιακά και μισθολογικά οφέλη μέσω αμφισβητούμενου μεταπτυχιακού διπλώματος.

Συγκεκριμένα, η ΑΣΚ στράφηκε κατά του Βασίλη Πολυμερόπουλου, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ στον Δήμο Αθηναίων, προέδρου του ΣΕΔΑ και της ΔΑΚΕ Δημοσίου αλλά και μέλους των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, κατηγορώντας τον για χρήση πλαστού τίτλου μεταπτυχιακών σπουδών.

Ο Β. Πολυμερόπουλος, προϊστάμενος των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με τις καταγγελίες, κατέθεσε το 2006 στη Δ/νση Προσωπικού του Δήμου μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με θέμα “Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπτυσσόμενες χώρες” από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το “Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων – Β’ Ευρωπαϊκή Έδρα Jean Monnet”, γεγονός που οδήγησε τόσο στην επαγγελματική όσο και στη μισθολογική του ανέλιξη εντός της υπηρεσίας.

Ξεκαθαρίζει την υπόθεση ο ίδιος ο καθηγητής του «μεταπτυχιακού»

Ο καθηγητής που διοργάνωσε το σεμινάριο που είχε παρακολουθήσει το στέλεχος της Ν.Δ., ο κ. Γρηγόρης Τσάλτας ξεκαθάριζε πως “το πιστοποιητικό παρακολούθησης του εν λόγω Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών δεν αποτελεί μεταπτυχιακό δίπλωμα σε επίπεδο masters”.

Ακόμη πιο ρητή ήταν η γνωμοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, που εξηγούσε πως με βάση τον νόμο “οι μεταπτυχιακοί κύκλοι σπουδών που οργανώνονται από ΑΕΙ και οδηγούν σε χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών, δεν σχετίζονται με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών που οδηγούν στη χορήγηση μεταπτυχιακών διπλωμάτων ειδίκευσης”...



Εξηγήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

«Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα ″Αυγή″, σύμφωνα με το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τον πρόεδρο του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, αλλά και την γνωμοδότηση της γενικής διεύθυνσης Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, ο Βασίλης Πολυμερόπουλος, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, επικεφαλής της παράταξης της ΔΑΚΕ στον δήμο Αθηναίων, πρόεδρος του ΣΕΔΑ και της ΔΑΚΕ Δημοσίου, αλλά και μέλους των Εκτελεστικών Επιτροπών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, κατέθεσε το 2006 στην διεύθυνση Προσωπικού του δήμου Αθηναίων ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών, παρουσιάζοντάς το ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που οδήγησε τόσο στην επαγγελματική όσο και στη μισθολογική του ανέλιξη εντός της υπηρεσίας» αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το ″μεταπτυχιακό″ στελέχους της ΝΔ.

«Η πρωτοφανής αυτή μεθόδευση, πέρασε απαρατήρητη από την περίφημη ″αξιολόγηση″ Μητσοτάκη, η οποία είχε ως μοναδικό αποτέλεσμα την διαθεσιμότητα καθαριστριών, σχολικών φυλάκων και καθηγητών» προσθέτει η ανακοίνωση, καταλήγοντας «κάπως έτσι, άραγε, ορίζει την ″αριστεία″ ο πολυπτυχιούχος κ. Μητσοτάκης; Θα καταδεχθεί, άραγε, να απαντήσει για το στέλεχός του, ή θα συνεχίσει ακάθεκτος να μιλάει για το ″υπερτροφικό Δημόσιο″, επικαλούμενος την νομιμότητα; Μήπως σκοπεύει και να εντάξει τον κ. Πολυμερόπουλο στο περιβόητο Μητρώο Στελεχών του, εφόσον ο εν λόγω είναι και ″άριστος″ αλλά, προφανώς, και αρεστός;»...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου