Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

Διαφοροποίηση Μεϊμαράκη από τη σκληρή γραμμή της ΝΔ


"Μόνο με ενότητα μπορούμε να πετύχουμε"

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ευθεία παρέμβαση σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τις συγκρουσιακές δηλώσεις των Νεοδημοκρατών πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με δήλωση του για την αυριανή επέτειο ....του «ΟΧΙ» την οποία για ευνόητους λόγους εξέδωσε πρωί - πρωί σήμερα.

«Μόνο με εθνική ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να επιτύχουμε τους στόχους μας» σημειώνει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στο ίδιο ακριβώς μοτίβο με εκείνο που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο Κ. Καραμανλής προλογίζοντας το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα για τους Μακεδονικούς Αγώνες. Είναι σαφές ότι Μεϊμαράκης διαχωρίζει πλέον και δημόσια τη θέση του από τις Νεοδημοκρατικές επιλογές της «τυφλής σύγκρουσης» θεωρώντας , σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, ότι η χώρα βρίσκεται σε ακραίο κίνδυνο και αν δεν υπάρξει εθνική συνεννόηση τα πράγματα θα εξελιχθούν πολύ χειρότερα.

Σημειώνεται ότι από το καλοκαίρι του 2015, όταν ψηφίστηκε το 3ο Μνημόνιο, το αίτημα Μεϊμαράκη ήταν να φύγει ο Τσίπρας και να σχηματιστεί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό «ακόμη κι αν αυτός προέρχεται από την Αριστερά» έλεγε. Τότε είχαν πέσει πάνω του να τον φάνε μιλώντας για επιχειρούμενη συμπαιγνία από πλευράς του.

Σήμερα οι περισσότεροι του αποδίδουν δίκιο αλλά η απόκλιση από την κομματική γραμμή σε αυτή τη φάση ισοδυναμεί με προσχώρηση στην απέναντι όχθη… Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ πάντως επιμένει: «Λέμε «ΟΧΙ» σε ό,τι μας διαιρεί και «ΝΑΙ» σε ό,τι μας ενώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου