Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τον "γαλάζιο" ανασχηματισμό


Ποιοι είναι οι δύο άξονες των κινήσεων σε εσωκομματικό επίπεδο

Σε έναν "αγώνα δρόμου" έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες η αξιωματική αντιπολίτευση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτσι ώστε να προλάβουν, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, να έχουν ολοκληρώσει ....την ανασυγκρότηση σε επίπεδο δομών αλλά και στελεχιακού δυναμικού.

Οι δύο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η ηγεσία της ΝΔ, είναι η ανανέωση και η διεύρυνση.

Ανανέωση στο υπάρχον οργανωτικό σύστημα, με νέα και άφθαρτα πρόσωπα αλλά και με διαφορετικές μεθόδους λειτουργίας στις τοπικές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Ήδη, αν και δεν είναι εύκολο λόγω των αγκυλώσεων του παρελθόντος, αξιοποιούνται στελέχη και βουλευτές από τη νέα γενιά, σε θέσεις κομβικής σημασίας για τη λειτουργία του κόμματος. Αναμφίβολα δεν ήταν εύκολο καθώς ήταν πολλοί αυτοί οι «κομματικοί» που είχαν βολευτεί σε καρέκλες για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που απ’ την αρχή είχε απορρίψει ως μοντέλο λειτουργίας, ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ . Ωστόσο, φαίνεται ότι η λογική Μητσοτάκη αρχίζει να περνάει, σιγά-σιγά, προς τα κάτω και να μετατρέπεται σε συνολική στρατηγική του κόμματος.

Διεύρυνση κυρίως με πρόσωπα από άλλους ιδεολογικούς χώρους, που θα είναι όμως έτοιμα ν’ ασπαστούν την ιδεολογία και την πολιτική τοποθέτηση της ΝΔ, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν από την ηγεσία του κόμματος. Ξεκάθαρος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η «ανατροπή» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το δημοσκοπικό προβάδισμα της ΝΔ δημιουργεί, σίγουρα, ρεύμα νίκης το οποίο βοηθάει στελέχη άλλων κομμάτων, που είναι «συγγενικά» με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, να προσχωρήσουν στους κόλπους της. Πολλές ήταν και συνεχίζουν να είναι οι αντιδράσεις, «παλαιότερων» κυρίως στελεχών, μιλώντας αρνητικά για στελέχη που μπορεί να προέρχονται από το «παλαιό» ΠΑΣΟΚ ή ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Παράταξη στα δύσκολα. Μέχρι στιγμής πάντως φαίνεται ότι οι προσχωρήσεις που γίνονται ή πρόκειται να γίνουν, έχουν «πλασαριστεί» από την ηγεσία της ΝΔ με τον πιο ανώδυνο τρόπο, προς αποφυγή περαιτέρω αντιδράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι γίνονται σημαντικές προσπάθειες για τη βελτίωση και της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ και της επαφής με τον κόσμο της καθώς πολλά ήταν εκείνα τα στελέχη, όλο το προηγούμενο διάστημα, που χαρακτηριστικά έλεγαν «καλά τα social media αλλά πολιτική μέσω facebook δε γίνεται».

Αυτό φαίνεται να εισακούστηκε από την ηγεσία της ΝΔ και έτσι άρχισαν τις περιοδείες ανά την Ελλάδα κλιμάκια βουλευτών, προκειμένου να έχουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς αλλά το κυριότερο να έρθουν σε άμεση επαφή με τον δοκιμαζόμενο πολίτη, όπως συγκεκριμένα λένε από την Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου