Πέμπτη, Οκτωβρίου 20, 2016

Όταν ο Μητσοτάκης εξύβριζε τον Καραμανλή – Μετά τον Σαμαρά, η παράταξη στα χέρια άλλου σώγαμπρου

Posted by olympiada

Ιδού λοιπόν τι έλεγε για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 10/11/1977 σε προεκλογική του ομιλία στην Πλατεία Κάνιγγος, ως αρχηγός του Κόμματος των Νεοφιλελεύθερων, ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

“Η Νέα Δημοκρατία κατεβαίνει στις εκλογές με πλαστή ηγεσία…
Ο κ. Καραμανλής απέτυχε να παίξει το ρόλο του εθνικού ηγέτη και να προχωρήσει με θάρρος στην αλλαγή…

Γύρισε πίσω και ανέστησε στην ουσία την παλιά ΕΡΕ και δημιούργησε ένα κόμμα προσωποπαγές που χωρίς αυτόν δεν μπορεί να επιβιώσει..

Ο κ. Καραμανλής δεν απέτυχε μόνο σαν ιδρυτής κόμματος, απέτυχε κυρίως ως πρωθυπουργός, ως κυβέρνηση

Έλειψε από την κυβέρνηση η αποτελεσματικότητα, ο προγραμματισμός, η τόλμη, ή σύλληψη. Αντί γι αυτά επικράτησε άκρατος κομματισμός, ασυγχώρητη ατολμία, τραγική αδεξιότητα και ανικανότητα, καισαρισμός και ρουσφετολογία με αποτέλεσμα την πολιτική εξαθλίωση
Κατά τα άλλα ύστερα από αυτό τον λίβελο μπορούμε κι εμείς να υποθέσουμε ότι στη συνέχεια μπήκε ο Κ. Μητσοτάκης στη ΝΔ και την έσωσε από εκεί που την είχε καταντήσει ο Κων. Καραμανλής.

Και για να δείτε πόσο σωστός ήταν στις εκτιμήσεις του ο Μητσοτάκης, στην ίδια ομιλία του έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι κόμμα εξ ορισμού οριακό και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα ξένο προς την ελληνική πραγματικότητα. Μπορεί να κερδίσει μερικά ποσοστά, αλλά κόμμα πλειοψηφίας δεν θα γίνει…»

To BHMA, Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 1977
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11 Νοεμβρίου 1977

Αλήθεια τι άποψη έχεις Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δηλώσεις του πατέρα σου εναντίον του ιδρυτή της Ν.Δ. και του κόμματος στο οποίο σήμερα ηγείσαι;

Και για να σου θυμίσω αγαπητέ Κυριάκο τίς απόψεις του πατέρασου σου ο οποίος σε εμύησε στην πολιτική , γιά την δημόσια διοίκηση…!
Πέτρος Ι. Φιλίππου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου