Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2016

ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ....ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ;

Και οι κρίνοντες, κρίνονται. Τα κανάλια, εξέπεμπαν χρόνια, χωρίς άδεια. Το είχαν επισημάνει όλα τα πολιτικά κόμματα, με ανακοινώσεις τους, διαχρονικές. Την παρανομία αυτή, επιχείρησε η κυβέρνηση να την ξεπεράσει, χωρίς το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, αφού η Νέα Δημοκρατία τορπίλιζε κάθε σκέψη, για την νέα του σύσταση. Έκανε λάθος; Πιθανότατα. Ωστόσο οι αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων, καλό θα ήταν να κοιτούν, να αποδίδουν δίκαιο και όχι μόνον το γράμμα του νόμου...
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει πολιτικό αντίκτυπο. Αποτελεί χαστούκι στην κυβέρνηση και όχι ...μόνον. Το όχι μόνον, δεν θα το εξηγήσουμε επί του παρόντος...
Η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να πανηγυρίζει. Ωστόσο θα πρέπει να δει κι από την άλλη πλευρά. 

Οι δικαστικοί, με την απόφασή τους, έδωσαν το έναυσμα στην κυβέρνηση  να σκληρύνει ακόμη περισσότερο την στάση της. Και ο πολιτικός απόηχος της απόφασης, πλην του ουσιαστικού χαστουκιού και της απόλυτης κυβερνητικής ήττας -και όχι μόνον...- θα είναι ότι η κύρια επιχειρηματολογία, θα βασισθεί πλέον στα διαπλεκόμενα και την δράση τους. Και δυστυχώς πολλοί  ...ευτυχώς, θα πιστέψουν αυτήν την επιχειρηματολογία, με αποτέλεσμα την συσπείρωση του Σύριζα.
Το σκεπτικό της απόφασης, δεν το διαβάσαμε. Όχι ότι θα' χει και τόση σημασία. Είναι αλήθεια ότι η σχετική ερμηνεία της νομολογίας και των παραγράφων των νόμων, πολύ λίγο ενδιαφέρει το πόπολο, μπροστά στην ουσία της υπόθεσης.


Και η ουσία, είναι ότι κάποιοι έδωσαν χρήματα και πρέπει να τα πάρουν πίσω. Δεν θα μπούμε στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, περί βρεφονηπιακών σταθμών κι άλλων αηδιών, που μπορεί να έχουν ουσία, αλλά δεν επηρεάζουν τον κόσμο, ούτε φυσικά ..το ΣτΕ. Θα μπούμε όμως στην γενικότερη εντύπωση που αποκόμισαν οι 'Ελληνες. Ξέχωρα από την αντισυνταγματικότητα του νομου, που μπορεί νομικώς να στέκει, ο κάθε Έλληνας σήμερα είναι σίγουρος ότι τα διαπλεκόμενα είναι ανίκητα. Όχι ότι βοήθησε η απόφαση του ΣτΕ το συμπέρασμά των Ελλήνων. 

Απλώς το ...επιβεβαίωσε...-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου