Δευτέρα, Νοεμβρίου 28, 2016

Το κόμμα Μητσοτάκη συνεχίζει να διασύρει την παράταξη

Posted by olympiada

Ο πρόσφατος επικοινωνιακός εγκλωβισμός της ΝΔ στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών απέδειξε πως οι 2-3 άνθρωποι που διαμορφώνουν στρατηγική στη ΝΔ, λειτουργούν με όρους μικροπολιτικής, χαράσσοντας προσωπικό οδικό χάρτη για τον Μητσοτάκη και όχι για τη σωτηρία της Ελλάδας. Το αποτέλεσμα τους έκρινε. Οι πολίτες έμειναν με την γεύση πως ο…Τσίπρας προσπάθησε να βάλει τάξη στους «νταβατζήδες» και ο Μητσοτάκης δεν τον άφηνε. Το κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις.
Πέρασε κρίσιμος χρόνος για την αξιωματική αντιπολίτευση με φθορά στα ελάσσονα. Ένα από αυτά είναι και το διαρκές κουραστικό αίτημα για εκλογές.
Τα στελέχη της ΝΔ δια-σύρθηκαν στο δημόσιο διάλογο, προσπαθώντας να υπηρετήσουν την πολιτική της πρόωρης κάλπης ως το μηχανισμό άμεσης διάσωσης της πατρίδας. Όλοι πια ξέρουν όμως πως κάθε εκλογική αναμέτρηση φέρνει και νέα προβλήματα και όχι λύσεις, όταν μάλιστα υπηρετείται το Μνημόνιο ως ευαγγέλιο. Η ιστορία της Μνημονιακής Ελλάδας είναι ξεκάθαρη.
Πάμε όμως να δούμε με ποιο τρόπο η νέα ΝΔ αντιμετωπίζει την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη: Η «συμφωνία αλήθειας» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα. Γράφτηκε ένα πόνημα που περιλαμβάνει μείωση φόρων και λοιπών διευκολύνσεων με την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα το δεχτούν οι δανειστές (κλασσικά εικονογραφημένα), μπήκε εξώφυλλο και αυτό ταξιδεύει σε όλη τη χώρα δια χειρός Λευτέρη Αυγενάκη, κάτι σαν το λόγο του Μεσσία. Κατά τον ίδιο τρόπο διοργανώνονται και άλλες γιορτές σε όλη την Ελλάδα που συμμετέχουν είτε ο ίδιος ο Πρόεδρος είτε οι αντιπρόεδροι και όπου το σκηνικό είναι πάντα το ίδιο. Κομματικά στελέχη, οι ίδιοι και οι ίδιοι, μαζεύονται για να χειροκροτήσουν ο ένας τον άλλο και να δείξουν πως είναι πρόθυμοι – για μία θέση στα ψηφοδέλτια ή για μία κυβερνητική θέση – να χαραμίσουν το Σαββατοκύριακό τους και να παρευρεθούν στις νεοδημοκρατικές δεξιώσεις.
Ο Διονύσης Χατζηδάκης, δήμαρχος Π. Φαλήρου και ιστορικό στέλεχος της ΝΔ, ήταν σαφής για αυτό το θέμα. «Σκοπός (πλέον) δεν είναι να μαζεύονται οι αιώνιοι γνωστοί, σκοπός είναι η επαφή με την κοινωνία.»
Και ας δούμε τώρα το πρακτικό της υπόθεσης: Σε ποιο ακριβώς αίτημα απαντά μια εκδήλωση σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο με συνωστισμό κομματικών παραγόντων; Σε κανένα. Ποιο ακριβώς κυβερνητικό αφήγημα διατυπώνεται που να ξεσηκώνει τα πλήθη; Κανένα. Η φαντασία έχει βρει πάτο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνει ακριβώς ότι έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς. Σπαταλά τα χρήματα ενός χρεοκοπημένου κόμματος (από τον Σαμαρά) για την προσωπική προβολή και όχι για την ουσία (παράλληλα οι εργαζόμενοι της ΝΔ παραμένουν απλήρωτοι).
Κι επειδή οι εκλογές αργούν, μοιάζει τραγικό, η ελεύθερη οικονομία να καταστρέφεται η εξωτερική πολιτική να βυθίζεται και η νέα ΝΔ να ζει σε ένα παράλληλο κόσμο σκιώδους κυβέρνησης όπου οι παραλαβές – παραδόσεις τομεαρχών, αποτελούν ότι πιο νερόβραστο και σαχλό έχει να επιδείξει κόμμα της αντιπολίτευσης.
Υ.Γ.
Την ατζέντα, συνεχίζει να την βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στα μεγάλα εθνικά θέματα της οικονομίας, τις εδαφικές απειλές από Τουρκία και Αλβανία, το Κυπριακό και άλλα η ΝΔ παρατηρεί αμήχανα έως αδιάφορα.
«Ο Κεντροδεξιός»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου