Πέμπτη, Νοεμβρίου 17, 2016

Ο έγκυρος Μιχάλης Ιγνατίου ξεσκίζει τον Μητσοτάκη για την ανθελληνική στάση του!

Posted by netakias.com

Μερικοί άνθρωποι είναι κυριαρχημένοι από το πολιτικό και κομματικό τους «μίσος», που δεν τους αφήνει να δουν δια γυμνού οφθαλμού την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να....καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα και να αδικούν τους εαυτούς τους, αλλά και να προκαλούν ζημία στην πατρίδα τους.

Επειδή δεν είμαι και ο μεγαλύτερος «φιλοαμερικανός» του πλανήτη, διότι με ενοχλεί βαθύτατα η στάση τους έναντι της Κύπρου και της Ελλάδας, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι γράφω τα παρακάτω για να υποστηρίξω την Αμερική και τον σημερινό πρόεδρό της.

Θα επαναλάβω, λοιπόν, ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα και τον λαό της. Ο Αμερικανός πλανητάρχης επέλεξε να κλείσει στη χώρα μας τις παγκόσμιες περιοδείες του, που τον έφεραν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι όταν ετέθη το θέμα, από τον ίδιο, οι συνεργάτες του στον Λευκό Οίκο και οι γραφειοκράτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσπάθησαν να τον αποτρέψουν με έωλες δικαιολογίες και απαράδεκτα επιχειρήματα. Ο Ομπάμα ήταν απόλυτος: Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα γίνει, απάντησε.

Πλέον βρίσκεται στην Αθήνα, όπου έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επίσης, προσβλέπει και στην πιο σημαντική στιγμή της επίσκεψής του στη χώρα μας, που είναι η ομιλία του. Μία ομιλία που θα αποτελέσει το μανιφέστο του και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος του είναι ακόμη ισχυρός.

Η ήττα της Χίλαρι Κλίντον έδωσε την ευκαιρία σε μερικούς ανόητους δικούς μας να επιχειρήσουν να μειώσουν τη σημασία της προεδρικής επίσκεψης. Δυστυχώς, στην «εκστρατεία» αυτή συμμετέχουν και σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης. Κάνουν λάθος και γίνονται γραφικοί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν είναι πρόεδρος κάποιου χωριού των Ηνωμένων Πολιτειών. Ηγείται της Αμερικής και μέχρι την 20ή Ιανουαρίου 2017 λαμβάνει αποφάσεις. Επίσης, ο λόγος του είναι ισχυρός και η υποστήριξή του, σε όποιον την προσφέρει, σημαντική.

Φτάνει, λοιπόν, στην Ελλάδα, για να εκφράσει ξανά την υποστήριξή του προς τους δεινοπαθούντες Ελληνες, για να ευχαριστήσει του πολίτες της χώρας για την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, και να καλέσει τους Αμερικανούς συμπολίτες του να μην ξεχνούν τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Αυτή η επίσκεψη μπορεί να φέρει χιλιάδες Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα, εάν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα.

Ναι, δεν κουβαλά στο αεροπλάνο του δισεκατομμύρια για να σώσει την οικονομία, που κατέστρεψαν οι πολιτικοί μας. Ούτε θα στείλει αμερικανικά στρατεύματα να απελευθερώσουν την Κύπρο. Ούτε θα καταγγείλει τον αυταρχικό Ταγίπ Ερντογάν για την επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδας. Σίγουρα θα ήθελα να πράξει τα παραπάνω. Αλλά η αμερικανική πολιτική στα θέματα αυτά μιμείται απόλυτα την τακτική του Πόντιου Πιλάτου. Ούτε μου αρέσει και, για να είμαι ακριβής, με εκνευρίζει και με θλίβει.

Είναι στο χέρι μας να παλέψουμε για να πείσουμε τους Αμερικανούς και να τους αλλάξουμε τη γνώμη. Και το γεγονός ότι οι πολιτικοί μας έχουν αποτύχει σ’ αυτό, δείχνει και την αδυναμία τους να επιβάλουν τα επιχειρήματά τους.

Είναι ιστορική η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα.

Είναι ένας καθαρός άνθρωπος, που αντιστάθηκε στην πρόκληση των πολέμων, είναι ένας πρόεδρος που προσπάθησε να μην προκαλέσει. Πολέμησε τη λιτότητα, προώθησε την ανάπτυξη και σεβάστηκε τον άνθρωπο.

Η επίσκεψή του θα βοηθήσει την Ελλάδα και θα δημοσιοποιήσει το μεγάλο της πρόβλημα. Την άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση που την μαστίζει, και η οποία οφείλεται στη διαφθορά των πολιτικών της και στην αναλγησία των Ευρωπαίων εταίρων και συμμάχων της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου