Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2016

Καραμανλής – Μεϊμαράκης απαντούν με «συναίνεση» στον πόλεμο όξυνσης και λάσπης

Τις δύσκολες ώρες της θεσμικής και πολιτικής κρίσης, κάποιοι τις εκμεταλλεύονται για να κεφαλαιοποιήσουν από το χάος και τη διάσπαση.

Είναι η περίπτωση του Αντώνη Σαμαρά, που με το άκουσμα της υποψηφιότητας του Β. Πολύδωρα, βρήκε την ευκαιρία να αδειάσει (πάλι) κουβάδες λάσπης κατά του Κώστα Καραμανλή, χρεώνοντας ...κατά το σύνηθες, όποιες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα στην Καραμανλική ΝΔ. Επιπλέον στόχευσε και κατά του Κ. Μητσοτάκη, προσπαθώντας να δημιουργήσει άλλο ένα ρήγμα. Η άμεση απάντηση που ήρθε από τους συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή και το διακριτικό «άδειασμα» στην υποψηφιότητα Β. Πολύδωρα, κράτησε σαφώς τη ΝΔ ενωμένη, πλην όμως δεν κάλυψε τον Αντώνη Σαμαρά, που πέρασε το Σαββατοκύριακό του στέλνοντας sms με εντολές επίθεσης για τον Καραμανλή, προς τους δακτυλογράφους του στο blog antinews. Έφτασαν στο σημείο να παρουσιάσουν και μικτό κυβερνητικό σχήμα με υπουργούς από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και από την Καραμανλική ΝΔ. Από το ίδιο blog, ο Αντώνης Σαμαράς απαίτησε δε, να πάρει σαφή θέση ο Κώστας Καραμανλής για την υποτιθέμενη σχέση του με το ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος;; Ο τουρίστας Αντώνης Σαμαράς που έχει προδώσει πολλάκις τη ΝΔ και που συνεργάζεται σταθερά τα τελευταία 20 χρόνια με το ΠΑΣΟΚ, και με το καπέλο της Πολιτικής Άνοιξης και της ΝΔ, ζητά τώρα πιστοποίηση Νεοδημοκρατικής κουλτούρας από τον Κώστα Καραμανλή!! Θα τρελαθούμε δηλαδή!

Το δεύτερο «χτύπημα συναίνεσης», ήρθε από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν κατά την παρέμβασή του στη διάσκεψη Προέδρων στη Βουλή για το ΕΣΡ, έβαλε το ζήτημα στη σωστή του διάσταση, δείχνοντας πως η ΝΔ έχει και φωνές εμπειρίας και σύνεσης που μπορούν να βρίσκουν λύσεις στα αδιέξοδα που δημιουργούν… άλλοι. Έτσι οι εκπρόσωποι, όλων των κομμάτων, αναγνώρισαν πως ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, με τον τεκμηριωμένο λόγο του, μπορεί να βρίσκει συμμάχους απ όλες τις πτέρυγες και να σβήνει τις πολιτικές φωτιές που μόνο καλό δεν κάνουν στην κοινωνία.


Καραμανλής και Μεϊμαράκης μέσα σε διάστημα 2-3 ημερών, απέδειξαν με τη συμπεριφορά τους, πως όταν η ΝΔ, λειτουργεί θεσμικά και συγκροτημένα, μπορεί να απομονώνει τις κραυγές και τις φωνές διχασμού που αποσκοπούν σε μικρή παράταξη και κυρίως σε μία Ελλάδα διχασμένη.

Και μην ξεχνάμε, οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Ελλάδα έχει μπροστά της τα πιο επικίνδυνα και χρειάζεται μόνοιασμα. Ο Καραμανλής είχε προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα για τις επερχόμενες προκλήσεις και διεκδικήσεις Τούρκων και Αλβανών.

Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι φωνές απ όλα τα κόμματα, που μιλούν για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Πόσο πολεμήθηκε αυτή η θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πριν από ένα χρόνο… Πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα, αν η πολιτική ηγεσία είχε κάνει βασικά βήματα εξομάλυνσης του κλίματος, εντός και εκτός της πατρίδας.

Η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μιλά για εθνική συναίνεση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Είναι η ίδια αρχή και συνταγή, που έβγαλε την Ελλάδα από τα πολιτικά αδιέξοδα του εμφυλίου και της χούντας. Φτάνει, να εφαρμοστεί αυτή.

«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου