Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2016

ΑΤΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Έχουμε, επιτέλους, ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο. Θα έλεγε κανείς, ότι όλη η φασαρία έγινε για το πρόσωπο του προέδρου, από την Νέα Δημοκρατία; Έκανε καλά, δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει αλλιώς, αφού τα είχε κάνει κοινώς μπάχαλο η κυβέρνηση και το δέχθηκε. Σαφώς και υπέστη οδυνηρή ήττα, ειδικά όταν δέχεται εμμέσως, ότι μπορεί οι άδειες να είναι και περισσότερες. Δηλαδή, επανερχόμαστε.... στο παλαιό καθεστώς, που εξέπεμπαν κανάλια που ελάμβαναν χρήματα, από τον κρατικό κορβανά και τις τράπεζες. Οδυνηρή ήττα να σε γονατίζουν... οι εκδότες.
Ωστόσο και η Νέα Δημοκρατια, δεν πρέπει να χαίρεται ιδιαιτέρως. Όχι μόνον, γιατί θα τα βρει μπροστά της, αυτά που επέβαλλε τώρα, αλλά και γιατί η γενικότερη εικόνα ήττας, της κυβέρνησης από τα διαπλεκόμενα, δεν της κάνει καλό και ταυτόχρονα, έχει εκτεθεί με την στήριξη των εκδοτών και όχι μόνον..


Η κατάληξη της υποθέσεως, μπορεί να δείχνει συναινετική. Δεν είναι. Είναι αναγκαστική και κατόπιν συνεχών πιέσεων και εκβιασμών, στους οποίους τελικά υπέκυψε η κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν είναι και τόσο θετική για την Νέα Δημοκρατία, που υποβοήθησε αυτήν την κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου