Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2016

Τζανακόπουλος για ΔΝΤ: Δεν γίνονται αποδεκτά νέα μέτρα

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει εκείνο να κάνει, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να κατανοήσει ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα.

Αρνητικός στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για νέα μέτρα μετά το 2018 εμφανίστηκε.... την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όλες οι πλευρές, και ειδικά το ΔΝΤ, πρέπει να κατανοήσουν ότι μέτρα μετά το 2018 δεν γίνονται αποδεκτά, ενώ το ίδιο ισχύει και για ενδεχόμενη λύση στα εργασιακά που θα αντίκειται στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο, επανέλαβε ο υπουργός Επικρατείας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σε ερώτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει εκείνο να κάνει, τονίζοντας όμως πως θα πρέπει να κατανοήσει ότι η κοινωνία δεν αντέχει νέα μέτρα για μετά το 2018. Μάλιστα διεμήνυσε πως «ό,τι αφορά την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος δεν συζητείται».

«Αν το Ταμείο θέλει να πιέσει προς κάποια κατεύθυνση κατά των υφεσιακών πολιτικών, πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση των Ευρωπαίων εταίρων για τη ρύθμιση του χρέους και των μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα» συμπλήρωσε.

«Εργαζόμαστε εντατικά για μία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει υποχωρήσεις στα εργασιακά και θα γεφυρώνει το χάσμα στα δημοσιονομικά» είπε συγκεκριμένα, ενώ παράλληλα, αναφέρθηκε εκ νέου στην ανάγκη μείωσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Σημείωσε ακόμη πως είναι εφικτός και ρεαλιστικός ο στόχος να υπάρξει staff level agreement μέχρι το τέλος της εβδομάδας και πολιτική συμφωνία στο Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ υπογράμμισε ότι «plan b δεν υφίσταται για την ελληνική κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε, θα πρέπει να γίνουν όλες οι ενέργειες από όλες τις πλευρές ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ποσοτική χαλάρωση.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε για μία ακόμη φορά τα περί προσφυγής στις κάλπες, χαρακτηρίζοντας «μη υπαρκτό» το σενάριο των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου