Κυριακή, Δεκεμβρίου 11, 2016

Ερντογάν: Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι τέλους - Γιλντιρίμ: Σχεδόν βέβαιοι πως το PKK ευθύνεται


Σκοτώθηκαν 38 άτομα
Ορκίστηκε εκδίκηση ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών: Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος!

Η διπλή επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν έργο του PKK σχεδόν χωρίς αμφιβολία, δήλωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη μάχη ....της κατά της τρομοκρατίας "μέχρι το τέλος", την επομένη μιας διπλής βομβιστικής επίθεσης έξω από στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 38 άνθρωποι.


Η βομβιστική επίθεση, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση είναι πιθανότατα έργο του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), είχε ως αποτέλεσμα 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, δήλωσε ο Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των θυμάτων που είχε δώσει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε το πρωί της Κυριακής πως η κυβέρνηση δεν έχει «σχεδόν καμία αμφιβολία» ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) βρίσκεται πίσω από τη διπλή βομβιστική επίθεση κατά την οποία περισσότεροι από 30 άθρωποι σκοτώθηκαν έξω από ένα στάδιο ποδοσφαίρου στην Κωνσταντινούπολη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες που νοσηλεύονται, ο Γιλντιρίμ είπε επίσης πως η επίθεση είναι μια ευκαιρία για τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας για πιο εντατική καταδίωξη της ανταρτικής οργάνωσης. «Είναι ακόμη υπό διερεύνηση, ωστόσο μπορούμε σχεδόν να πούμε ότι δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτό ήταν έργο του PKK», είπε ο Γιλντιρίμ.

Ορκίστηκε εκδίκηση ο Τούρκος υπ. Εσωτερικών: Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος!





Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού μίλησε στις κηδείες αστυνομικών που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας ορκίστηκε σήμερα εκδίκηση για τους τουλάχιστον 30 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στη διπλή βομβιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε έξω από στάδιο της Κωνσταντινούπολης και απήθυνε προειδοποίηση σε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στους επιτιθέμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Αργά η γρήγορα, θα έχουμε την εκδίκησή μας. Αυτό το αίμα δεν θα μείνει στο έδαφος, όποιο κι αν είναι το τίμημα, όποιο το κόστος", δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού στην ομιλία του στις κηδείες των θυμάτων στο αρχηγείο της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης.

Η Τουρκία ανέφερε πως κούρδοι μαχητές μπορεί να βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις στις οποίες 38 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 155 τραυματίστηκαν σε μια συντονισμένη, κατά τα φαινόμενα, επίθεση στην αστυνομία έπειτα από έναν αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ποδοσφαιρικών ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου