Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2017

Δύο σεισμοί - 5,4 Ρίχτερ και 5,7 Ρίχτερ, χτύπησαν την Κεντρική Ιταλία


Με διαφορά μίας ώρας

Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Αματρίτσε, που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο και τον περασμένο Αύγουστο και τον Οκτώβριο και πλήττεται από τον χιονιά - Οι δονήσεις έγιναν αισθητές και στην Ρώμη, όπου εκκενώθηκε το μετρόΙσχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε... λίγα λεπτά πριν από τις 11:30 (ώρα Ελλάδος) στην Κεντρική Ιταλία.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε ένταση 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο βρίσκεται πολύ κοντά στο Αματρίτσε, στην περιοχή που χτυπήθηκε από τον Εγκέλαδο τον περασμένο Αύγουστο, με εκατοντάδες νεκρούς και ισοπεδώθηκε ουσιαστικά από νέο σεισμό τον Οκτώβριο.

Η δόνηση έγινε αισθητή και στη Ρώμη, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τις ημέρες αυτές, οι σεισμόπληκτες περιοχές των περιφερειών Ούμπρια, Μάρκε και Λάτσιο δοκιμάζονται από την σφοδρή κακοκαιρία και τις χιονοπτώσεις και πολλά μικρά χωριά έχουν αποκλεισθεί.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (Ingv) το επίκεντρο βρίσκεται στο Μοντερεάλε της Άκουιλα με εστιακό βάθος 9,2 χλμ.

Λίγα λεπτά μετά την πρώτη σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μία δεύτερη μεγέθους 3,2 Ρίχτερ που καταγράφηκε στην περιοχή του Ριέτι με εστιακό βάθος 14,8 χλμ.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν σχολικά κτίρια στην περιοχή του Ριέτι, ενώ η Πολιτική Προστασία διενεργεί ελέγχους για πιθανές ζημιές. Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτζιο Κούρτσο δήλωσε ότι υπάρχουν πολλές κλήσεις, αλλά προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί επιχείρηση διάσωσης. «Είναι καλό να γίνουν όλοι οι έλεγχοι. Εργαζόμαστε, επικοινωνούμε με δημάρχους και εξετάζουμε την κατάσταση», είπε ο Κούρτσο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου