Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2017

Τα πρώτα… κάθετα πάρκα της Ασίας θα είναι έτοιμα το 2018 (εικόνες)




Ποιος είπε ότι τα πάρκα μπορούν να καταλαμβάνουν μόνο εκτεταμένες εκτάσεις στην επιφάνεια του εδάφους; Ένας ιταλός αρχιτέκτονας ονόματι Stefano Boeri δίνει την «πράσινη» λύση ...για τις μεγαλουπόλεις σχεδιάζοντας εντυπωσιακά πάρκα που εκτείνονται προς τον… ουρανό και συγκεκριμένα πάνω σε ουρανοξύστες.

Δύο από αυτά, που ο ίδιος ονομάζει «κάθετα δάση» αναμένεται να δημιουργηθούν στην πόλη Nanjing της Κίνας μέχρι το 2018 και θα αποτελέσουν τα πρώτα… κάθετα πάρκα της Ασίας.

Τα πάρκα – ουρανοξύστες αναμένεται να παράγουν 60 κιλά οξυγόνου καθημερινά ενώ θα φιλοξενούν πάνω από 1.000 δέντρα αλλά και 2.500 θάμνους από 23 διαφορετικά είδη. Ο υψηλότερος «πράσινος» ουρανοξύστης θα περιλαμβάνει γραφεία, ένα μουσείο, μια σχολή «πράσινης» αρχιτεκτονικής και ένα club στην οροφή, ενώ ο μικρότερος ουρανοξύστης μια πισίνα στην οροφή και το ξενοδοχείο Hyatt.

Ο αρχιτέκτονας σχεδιάζει και άλλα τέτοια πάρκα- ουρανοξύστες για το Μιλάνο και τη Λωζάνη της Ελβετίας, προκειμένου να δημιουργήσει πνεύμονες οξυγόνου στο κέντρο μεγάλων πόλεων.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:



Τα σχέδια για τον «πράσινο» ουρανοξύστη στη Λωζάνη:



Και στο Μιλάνο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου