Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2017

Άκαρπη η συνάντηση Δραγασάκη με αγρότες



Β. Αποστόλου: Tι είπε για την προστασία της φέτας


Χωρίς θετικό πρόσημο απέβη η συνάντηση κυβερνητικού κλιμακίου (με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη), με αντιπροσωπεία αγροτών που συντάσσονται... με τη Συντονιστική της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στο συλλαλητήριο που έγινε την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, και η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.



Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της αντιπροεδρίας (στην οδό Ζαλοκώστα) και ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του διαλόγου της κυβέρνησης με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.


Αποχώρησε το μπλόκο των αγροτών του Προμαχώνα.

Το μπλόκο του Προμαχώνα αποχώρησε από τη συνάντηση, καθώς όπως δήλωσαν οι αγρότες δεν δόθηκαν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα και στα αιτήματα του κλάδου. Όπως δήλωσαν » παλεύουμε για να έχουμε αύριο, είναι ένας αγώνας επιβίωσης.»


Στη συνάντηση παραμένουν τα 17 μπλόκα από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο στο Χέρσο, που οδηγεί στο τελωνείο της Δοϊράνης στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔμ, προχώρησαν από τις 15:00-17:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Κιλκίς, ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που είναι στην συνάντηση.

Όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Νομού Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, «το τι μέλλει γενέσθαι θα αποφασιστεί σε νέα γενική μας συνέλευση και αφού πρώτα ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα της συνάντησης που γίνεται στην Αθήνα «.

Τονίζεται ότι ο κόμβος στο Χέρσο βρίσκεται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Δοϊράνης-Προμαχώνα, στήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017, και το πλαισιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας. Στο σημείο, βρίσκονται αγρότες με περίπου 60 τρακτέρ και από περιοχές του Νομού Κιλκίς.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών, δήλωσε πως "θα δώσουμε μάχη για την ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα".

Προερχόμενος στη σύσκεψη, ο κ. Αποστόλου έδωσε μια απάντηση -όπως είπε- «στους όψιμους τιμητές για το ενδιαφέρον τους για την προστασία της φέτας. Γιατί όταν αποφασιζόταν να παραδοθεί η χρήση του ονόματος εις το διηνεκές αυτοί που σήμερα ενδιαφέρονται δεν μίλησαν.

Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις έχουμε διασφαλίσει ότι μετά τη μεταβατική περίοδο των πέντε ετών ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί, ιδιαίτερα στις δυο συμφωνίες με τη νότια Αφρική και τον Καναδά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου