Τετάρτη, Μαρτίου 29, 2017

Ο Κάρολος έκλαιγε, δεν ήθελε να παντρευτεί την Νταϊάνα



Αν η ιδέα ενός βασιλικού γάμου ανάμεσα στον πρίγκιπα Κάρολο και τη λαίδη Νταϊάνα, τον Ιούλιο του 1981, ήταν μια παραμυθένια είδηση για εκατομμύρια Βρετανούς, δεν ήταν καθόλου ευχάριστη για τον ίδιο τον γαμπρό.


Αυτό αποκαλύπτει η συγγραφέας Sally Bedell Smith στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life».




Η συγγραφέας είναι αρθρογράφος στο περιοδικό Vanity Fair, και έχει γράψει ήδη επιτυχημένα βιβλία για την βασίλισσα Ελισάβετ. Στο νέο της βιβλίο αποκαλύπτει τι ένιωθε ο πρίγκηπας την παραμονή του γάμου του.
Σύμφωνα με την Sally Bedell Smith, ο πρίγκηπας Charles είχε μεγάλες αμφιβολίες, ο γάμος του φαινόταν πρόωρος και λυπόταν γιατί γνώριζε ελάχιστα την μέλλουσα σύζυγό του. Ο βασικός λόγος ήταν, σύμφωνα με την συγγραφέα, ότι ο πρίγκηπας ήταν ακόμη ερωτευμένος με την πρώην φίλη του Καμίλα Πάρκερ-Μπόουλς, η οποία έγινε στη συνέχεια σύζυγός του. Εκείνη την εποχή η βασίλισσα Ελισάβετ είχε απαγορεύσει τον γάμο, γιατί η Καμίλα ήταν διαζευγμένη.






Η συγγραφέας διαβεβαιώνει ότι ο πρίγκηπας δεν ήταν έτοιμος να παντρευτεί και δεν ήταν ερωτευμένος με την Νταϊάνα. Μάλιστα, το προηγούμενο βράδυ του γάμου είχε κλάψει γιατί δεν άντεχε την πίεση που είχε υποστεί από την βασιλική οικογένεια. Ο πατέρας του, ο δούκας του Εδιμβούργου, υποχρεώθηκε να του στείλει επιστολή και να του ζητήσει να πάρει γρήγορα την απόφασή του, γιατί η καθυστέρηση θα αμαύρωνε την εικόνα της πριγκήπισσας Νταϊάνα.






Είναι βέβαιο ότι δεν ήταν μόνο ο πρίγκηπας Charles που είχε αμφιβολίες. Το 2015, μια άλλη βιογραφία του, την οποία υπέγραφε η Catherine Mayer με τίτλο Charles: The Heart of a King, ανέφερε ότι η Νταϊάνα παρολίγο να ματαιώσει το γάμο. Γνώριζε τη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα και μάλιστα είχε ανακαλύψει ένα βραχιόλι που ο Κάρολος ήθελε να χαρίσει στην ερωμένη του. Η Νταϊάνα είχε δηλώσει στις αδελφές της ότι δεν ήθελε να τον παντρευτεί. Η μία από τις αδελφές της απάντησε ότι αυτό ήταν αδύνατο και πως το πρόσωπό της είχε ήδη τυπωθεί στις πετσέτες του τραπεζιού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου