Σάββατο, Μαρτίου 04, 2017

Δήλωση μετάνοιας της Παπακώστα μετά το ανοιχτό άδειασμα στον Μητσοτάκη....




Από τον Βαγγέλη το περίμενε, από την Παπακώστα το βρήκε – Ανοιχτό άδειασμα στον Μητσοτάκη
Διαψεύδει η Κ. Παπακώστα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέντευξη στις "Ειδήσεις" - Απολύτως ακριβές το δημοσίευμα απαντά η εφημερίδα


Από αλλού το περίμενε η ηγεσία της ΝΔ και τελικά από αλλού το βρίσκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μία μόλις ημέρα μετά τους «τζάμπα μάγκες»....
του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, το οποίο η ΝΔ κακοστημένα επιχείρησε να μαζέψει, βάζοντας στο κάδρο των πυρών τον Μάκη Βορίδη για να γλιτώσει εκ των υστέρων ο κ. Μητσοτάκης, η Κατερίνα Παπακώστα βάζει μπουρλότο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Συγκεκριμένα, η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, σε δήλωσή της στην εφημερίδα «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου, διαφοροποιείται από την κομματική «γραμμή», στέλνοντας μήνυμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «ψηφίσει η ΝΔ τις ελαφρύνσεις» που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, δήλωσε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει, όχι μόνο τα μέτρα, αλλά ούτε και τα αντίμετρα της κυβέρνησης.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μοναδικό σημείο διαφωνίας της Κατερίνας Παπακώστα με τη «γραμμή» της ΝΔ, καθώς τάχθηκε ξεκάθαρα κατά της επιμονής της ηγεσίας στη διατύπωση του αιτήματος για πρόωρες εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα πως «σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί».

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυσρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί», τόνισε χαρακτηριστικά στις «Ειδήσεις» του Σαββατοκύριακου η Κατερίνα Παπακώστα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ειδήσεις η κα Παπακώστα, ακολουθώντας τη διαφοροποίηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, τάσσεται υπέρ της υπερψήφισης των μέτρων ελάφρυνσης που θα συνοδεύουν τη συμφωνία με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

Πέραν αυτού ωστόσο, η πρώην υπουργός της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπάνω και εκτιμά πως η ΝΔ θα πρέπει να πάρει πίσω το… πάγιο αίτημα για εκλογές εφόσον κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση!

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση-λέει χαρακτηριστικά- πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί» σημειώνει χαρακτηριστικά, χρησιμοποιώντας – είτε σκόπιμα είτε από αστοχία – τον χαρακτηρισμό «γραφικό» για το αίτημα για εκλογές, τον ίδιο δηλαδή που είχε χρησιμοποιήσει από το βήμα της Βουλής και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Κάτι τέτοιο ωστόσο άπαντες γνωρίζουν πως αποτελεί πολιτική αυτοκτονία για τον μόλις ενός έτους Πρόεδρο της ΝΔ. Με λίγα λόγια η κ. Παπακώστα ζητά από τον Πρόεδρο της ΝΔ να τραβήξει τη σκανδάλη στο πιστόλι που είναι διαρκώς οπλισμένο και… αφημένο πάνω στο τραπέζι του Μοσχάτου.

Η κατάσταση στο εσωτερικό της ΝΔ πλέον θυμίζει όλο και περισσότερο την ταινία «Της κακομοίρας», ενώ παραδοσιακά στελέχη της συντηρητικής παράταξης εκτιμούν πως η εσωστρέφεια θα κλιμακωθεί έτι περαιτέρω, εφόσον η κυβέρνηση καταφέρει να παγιδεύσει την αντιπολίτευση με μία συμφωνία που δεν θα μπορέσει να «επιλέξει» τι θα ψηφίσει.

Για να ψηφίσει δηλαδή τα θετικά της συμφωνίας, όπως φοροελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ κλπ, θα πρέπει να στηρίξει και τα ισόποσα αρνητικά μέτρα για αφορολόγητο και συνταξιοδοτική δαπάνη. Κάτι τέτοιο, εκτιμούν οι ίδιες πηγές, δεν πρόκειται να το επιτρέψει το Μέγαρο Μαξίμου, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδειχθεί εξαιρετικός τακτικιστής.

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται προ των πυλών με το ίδιο καταστροφικό δίλημμα μέσα σε λίγους μήνες: Να καταψηφίσει μέτρα που θα ελαφρύνουν την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία, σενάριο το οποίο ήδη από το Δεκέμβρη και την απόφαση καταψήφισης της εφάπαξ 13ης σύνταξης για τους χαμηλοσυνταξιούχους είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και σκληρή κριτική, ενισχύοντας την κυβερνητική ρητορική περί νεοφιλελεύθερης και αντικοινωνικής ατζέντας του κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι λίγα τα στελέχη, ειδικά από την «καραμανλική» πτέρυγα, που ήδη εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο καταψήφισης «θετικού προσήμου» μέτρων, καθώς αφενός θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου εκτιμάται ότι θα συρρικνώσει ακόμα περισσότερο το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ, μετατρέποντάς την σε μία μητσοτακική «Δράση».

Την ίδια ώρα εν τω μεταξύ, με τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη να κινείται σχεδόν εκτός ελέγχου και αυτοτελώς, ειδικά το τελευταίο διάστημα, και το καραμανλικό στρατόπεδο να «βράζει» για την ιδεολογική – νεοφιλελεύθερη αλλοίωση της παράταξης και τους «λαθρεπιβάτες» που επιχειρούν να εξωστρακίσουν τον καραμανλισμό από τη ΝΔ, η θέση του κ. Μητσοτάκη κρίνεται όλο και πιο άβολη…

Οι εξελίξεις, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές στο TRIBUNE, θα είναι καταιγιστικές στο εγγύς μέλλον…

Τα γυρίζει η Παπακώστα…



Δήλωση μετανοίας στο ΑΠΕ…

Από τη διεύθυνση της εφημερίδας «Ειδήσεις» ανακοινώνεται, ότι το περιεχόμενο της δήλωσης της κυρίας Παπακώστα, που δημοσιεύει η εφημερίδα, είναι απολύτως ακριβές, πράγμα που αν χρειαστεί μπορεί να αποδειχθεί.
Η κ. Παπακώστα, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διέψευσε ότι υπήρξε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ειδήσεις".
«Συνέντευξη δεν υπήρξε. Τηλεφωνική επικοινωνία υπήρξε. Όσο με αφορά λειτουργώ πάντα θεσμικά και στηρίζω τις αποφάσεις της ΝΔ και του προέδρου της, συντασσόμενη με την κρατούσα θέση. Τόσο σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση όσο και για την ανάγκη εκλογών» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

«Εάν κλείσει η αξιολόγηση πρέπει να αποσυρθεί το αίτημα των πρόωρων εκλογών για να προστατευθεί. Και πρέπει να γίνει άμεσα, γιατί, αν επιμείνουμε, σε λίγο θα γίνουμε γραφικοί», δήλωσε η κ. Παπακώστα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου