Σάββατο, Μαρτίου 11, 2017

Δύο χρόνια με τον Προκόπη Παυλόπουλο στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Κρατίστην εἶναι δημοκρατίαν ὅπου τοῖς πονηροῖς οὐκ ἔξεστιν ἄρχειν καὶ τοῖς ἀγαθοῖς οὐκ ἔξεστι μὴ ἄρχειν.
Από τον Ομπάμα στην αγκαλιά της γιαγιάς στην Ψέριμο. Από τους Δελφούς στον Πούτιν και στην Ορεστιάδα. Από τον Πρόεδρο Σίσι, στα φυλάκια της Χίου και πάλι στην Κοΐμπρα μαζί.... με τον πρόεδρο Ντε Σόουζα. Από την προάσπιση της Δημοκρατίας απέναντι στις λυσσαλέες επιθέσεις της διαπλοκής, στις ηχηρές παρεμβάσεις για την Ευρώπη που πλέον γίνονται αποδεκτές από όσους πραγματικά πονούν το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Σε λίγες ώρες, συμπληρώνονται δύο χρόνια από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος επέλεξαν τον καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλο για την θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.Μία εκλογή που έγινε με ευρεία πλειοψηφία, πλην των αχυρανθρώπων της διαπλοκής, Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Βενιζέλου.


Από την πρώτη στιγμή, το Ολυμπία είχε υποστηρίξει ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ήταν ο πλέον κατάλληλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν τα μιντιακά συγκροτήματα διέρρεαν ονόματα της αρεσκείας τους ως δήθεν προτεινόμενους. Είχαμε γράψει σαφέστατα πως εάν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί για το εθνικό συμφέρον, η ευρυγνωσία του Προκόπη Παυλόπουλου, του κορυφαίου γνώστη του Ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου αλλά και η αποδεδειγμένη εντιμότητα του και το θάρρος του να συγκρουστεί ευθέως με το τέρας της διαπλοκής τις μαύρες ημέρες του «Βασικού Μετόχου» ήταν το καλύτερο βιογραφικό. Όπερ και εγένετο.
Από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας του, ο νέος Πρόεδρος έκανε σαφείς τις προθέσεις του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα είναι ένα «διακοσμητικό πρόσωπο» αλλά θα εξαντλήσει το θεσμικό και προσωπικό του οπλοστάσιο για την υπεράσπιση των εθνικών δικαίων. Και το έκανε!
Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην μεταπολίτευση πλην του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όπου ένας Πρόεδρος σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα έκανε τόσα πολλά, μέσα σε μία τόσο ταραγμένη περίοδο. Αντιμετωπίζοντας λυσσαλέες επιθέσεις εντός και εκτός των τειχών, από το ντόπιο μαύρο μέτωπο της διαπλοκής, την τουρκική ασυδοσία, τις αντιευρωπαϊκές πολιτικές από την υστερία της λιτότητας μέχρι το πραξικόπημα του Βίζεγκραντ.
Ιστορική θα μείνει η επίσκεψη του στο φυλάκιο της Χίου απέναντι από τα τουρκικά παράλια, όταν η τραγωδία του προσφυγικού ήταν εκτός ελέγχου, όπου ο ίδιος διεμήνυσε στην Ευρώπη πως οι δουλέμποροι δεν έφευγαν από κάποια έρημη παραλία αλλά από τα τουρκικά λιμάνια υπό την επίβλεψη των τουρκικών αρχών! Αυτή ήταν και η αρχή της συμφωνίας ΝΑΤΟ – ΕΕ για το προσφυγικό την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος υπαγόρευσε και ο Πάνος Καμμένος διεκδίκησε, με αποτέλεσμα όχι μόνον να αναχαιτιστούν οι ροές αλλά να ακυρώσει και το ΝΑΤΟ την άθλια πολιτική των γκρίζων ζωνών του Σημίτη, αναγνωρίζοντας πλήρη Ελληνική κυριότητα ακόμα και στα Ίμια, για πρώτη φορά μετά το 1997! Ακυρώνοντας την περιβόητη «νέα δομή του ΝΑΤΟ» που υπέγραψε η διεφθαρμένη κυβέρνηση Σημίτη και πανηγύριζε επισήμως η Τουρκία!



Posted by olympiada 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου