Σάββατο, Απριλίου 08, 2017

Αριστερή φοροτρομοκρατία: Το κίνημα «Δεν Πληρώνω» έγινε άγριο καθεστώς και θα στα πάρει όλα!

 

Αγριο κυνηγητό με τηλέφωνα, e-mails, ελέγχους και μπαράζ κατασχέσεων σε όσους αφήσουν απλήρωτους τους φόρους αρχίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)!


Στόχος είναι να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, για να εισπραχθούν εντός του έτους ληξιπρόθεσμα χρέη 4 δισ. ευρώ. Στο επιχειρησιακό σχέδιο που δημοσιοποίησε για το τρέχον έτος η ΑΑΔΕ καθόρισε στο 35% το ποσοστό άμεσης είσπραξης των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών που θα δημιουργηθούν για πρώτη φορά μέσα στο 2017 (εκτιμώνται σε περίπου 12 δισ. ευρώ). Αυτή η εξέλιξη σημαίνει ότι η ΑΑΔΕ θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο εκφοβισμού, προκειμένου να εισπράξει ό,τι μπορεί από τρέχοντες φόρους που τους αφήνουν απλήρωτους οι φορολογούμενοι. Στο πλαίσιο αυτό θα αυξήσει και θα αυστηροποιήσει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή τις κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης, το οποίο υπογράφει ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής, δίνει βάρος στην αύξηση των εσόδων και στην πίεση μέσω διάφορων οχλήσεων. Ουσιαστικά η ΑΑΔΕ θα λειτουργεί περίπου σαν εισπρακτική εταιρία!

Υπολογίζεται ότι θα διενεργηθούν συνολικά περισσότεροι από 200.000 έλεγχοι και έρευνες πάσης φύσεως, εκ των οποίων 23.300 θα αφορούν λογαριασμούς καταθέσεων και υποθέσεις φοροδιαφυγής. Το τηλεφωνικό κέντρο της ΑΑΔΕ θα… πάρει φωτιά, αφού προβλέπονται 97.000 τηλεφωνικές υπενθυμίσεις σε οφειλέτες (περισσότερες από 300 κάθε εργάσιμη μέρα). Με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να μπουν περί τα 50 δισ. στα κρατικά ταμεία (από παλιά και νέα χρέη). Επίσης, τίθεται και φιλόδοξος στόχος να επιστραφούν φόροι 3,3 δισ. στους δικαιούχους που περιμένουν τις επιστροφές εδώ και μήνες ή και χρόνια. Το σχέδιο προβλέπει επίσης:

• Εισπράξεις 2,7 δισ. ευρώ έναντι του παλαιού ληξιπρόθεσμου χρέους της Φορολογικής Διοίκησης.

• Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων, πριν αυτές καταστούν ληξιπρόθεσμες.

• Αποστολή ανά δίμηνο ηλεκτρονικών μηνυμάτων υπενθύμισης δόσεων βάσει δηλώσεων και υπενθύμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μικροοφειλέτες παλαιότερων ετών.

• Δημιουργία μητρώου καταγραφής και παρακολούθησης φορολογουμένων σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσής τους.

• Επέκταση του εύρους των κατασχέσεων και περαιτέρω αυτοματοποίησή τους.

• Πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα του Κτηματολογίου για λήψη πληροφοριών ιδιοκτησίας.

• Προσαρμογή συστημάτων TAXIS και ELENXIS, ώστε να απεικονίζονται οφειλέτες υπό καθεστώς αφερεγγυότητας, για περαιτέρω αυτοματοποίηση διαδικασιών είσπραξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου