Τρίτη, Απριλίου 11, 2017

Ζαχάρω: Τάφοι με τρεις «ορόφους» λόγω έλλειψης χώρου (φωτό)

 

Με… τρίπατους τάφους προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα κορεσμού του κοιμητηρίου Ζαχάρως οι κάτοικοι της περιοχής, αφού ο χώρος έχει γεμίσει ασφυκτικά από μνήματα και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για κατασκευή νέων τάφων!


Το πρόβλημα στη Ζαχάρω έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα αρκετοί δημότες να αναγκάζονται να επιλέγουν άλλο κοιμητήριο από αυτό της πόλης τους, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια στους οικείους των εκλιπόντων, ενώ - σύμφωνα με την περιρρέουσα φημολογία - ορισμένοι δεν διστάζουν να προσφέρουν ακόμα και 10.000 ευρώ για τη «μαύρη» αγορά ενός τάφου!

Όπως τόνισε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως, Βασίλης Στολάκης, το «καμπανάκι» έχει χτυπήσει εδώ και καιρό από τους ιερείς, για αυτό και ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να βρει νέο χώρο για την ίδρυση δημοτικού κοιμητηρίου.

«Έχει επέλθει κορεσμός, δεν υπάρχει χώρος για ταφή νεκρών, οι ιερείς εδώ και καιρό κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου γιατί δεν μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Επειδή το θέμα χρονίζει, ήδη στη ΔΕ Ζαχάρως έχει συζητηθεί και έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να προβούμε στη σύσταση δημοτικού νεκροταφείο. Λόγω του ότι οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, πρέπει άμεσα το δημοτικό συμβούλιο να συζητήσει το ζήτημα και να πάρει απόφαση, καθότι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο νομοθέτης για τη σύσταση νεκροταφείου είναι πάρα πολλές και δύσκολες», επισημαίνει ο κ. Στολάκης την ώρα που βαδίζουμε μέσα στο νεκροταφείο και διαπιστώνουμε ότι τα περισσότερα μνήματα είναι «κολλημένα» μεταξύ τους,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου