Κυριακή, Απριλίου 16, 2017

UBER κλαυσίγελος: Ο Μητσοτάκης και ο Γεωργιάδης θα γίνουν αντιμνημονιακοί!

 


Το ρεπορτάζ είναι για να γελάνε τα τσιμέντα και να κλαίει ο λαός με τους ανίκανους που έχει μπλέξει. Η αξιωματική αντιπολίτευση αραχτή και light, ασχολείται με επικοινωνιακά τρικ αντί να ξεσηκώσει (δημοκρατικά) τον κόσμο και να δείξει σε ξένους και εγχώριους νταβατζήδες πως δεν πάει άλλο!


Διαβάζεται με προσοχή η παρακάτω διαρροή του κόμματος που έχει παρκάρει στο Μοσχάτο, καθώς είναι ημέρες εορτών…



Με περιοδείες σε όλη τη χώρα και σειρά πρωτοβουλιών που θα αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κερδίσει κι άλλο έδαφος, την περίοδο που ξεκινά μετά το Πάσχα. Για τα στελέχη της ΝΔ η συγκυρία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την οικονομία και τη χώρα και δεν αποκλείουν πολιτικές εξελίξεις.

Όπως έλεγε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή». Η δεύτερη αξιολόγηση, όπως είπε και ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης, «αποτελεί το Βατερλό μιας θλιβερής διακυβέρνησης». Η επίθεση προς το Μέγαρο Μαξίμου θα είναι σφοδρή και αποσκοπεί να δημιουργηθεί ασφυκτική πίεση προκειμένου ο κ. Τσίπρας να οδηγηθεί στην έξοδο.

Το μήνυμα που θα επιχειρήσει να περάσει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης στις επόμενες ημέρες, είναι πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αυτή τη στιγμή δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να οδηγεί τη χώρα σε τέταρτο μνημόνιο.

Στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, λένε πως δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσουν οι ίδιοι, καθώς μιλούν οι αριθμοί: 3,6 δις είναι τα συμφωνηθέντα μέτρα για το 2019 και το 2020. Αυτά υπενθυμίζουν, προστίθενται στα 9 δις που ήδη έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύνολο 12,5 δις. «Αν είχε ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση κανονικά όταν έπρεπε, κανείς δεν θα τολμούσε να ζητήσει πρόσθετα μέτρα», προσθέτουν.

Από την οδό Πειραιώς, εκτός από το να αποδώσουν ευθύνες στην κυβέρνηση, βάζουν στο στόχαστρο και τους δανειστές, απευθυνόμενοι ουσιαστικά στο κομμάτι των ψηφοφόρων που θεωρούν ότι «για όλα φταίνε οι έξω». Όπως λένε, «η χώρα έφτασε στη σημερινή τραγική κατάσταση, με τη σιωπηλή συμφωνία των θεσμών που ανέχτηκαν το λάθος μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και που κλείνουν τα μάτια στην υπερφορολόγηση της παραγωγικής Ελλάδας για να χρηματοδοτεί ο ΣΥΡΙΖΑ το κομματικό του κράτος».

Η ΝΔ θα στρέψει τα πυρά της προς την κυβέρνηση και για έναν ακόμη λόγο: γιατί, όπως λένε από την οδό Πειραιώς, έτσι όπως χειρίστηκαν ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του τη διαπραγμάτευση φαίνεται ότι έχουν εκχωρήσει στο ΔΝΤ τον τελικό ρόλο του αξιολογητή των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας. «Και είναι φυσικά γνωστές οι επιφυλάξεις του Ταμείου για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», σημειώνουν.

Ένα ακόμη σημείο πίεσης προς το Μέγαρο Μαξίμου θα αποτελέσει και η ΔΕΗ. Η πώληση μονάδων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, χτυπά τον ΣΥΡΙΖΑ στο μαλακό υπογάστριο της κομματικής του βάσης. Στο πλαίσιο αυτό θα καλέσουν τα κυβερνητικά στελέχη να απολογηθούν για την απαξίωση της Επιχείρησης, η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου