Τρίτη, Μαΐου 30, 2017

Αγωνία στο Μαξίμου: Ο Τσίπρας συνομίλησε με Μέρκελ, Μακρόν και Τουσκ




Μετά το διαφαινόμενο αδιέξοδο

Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης και η προειδοποίηση από τον Ντράγκι - Το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Τουσκ αποκαλύπτει ότι το Μαξίμου δεν περιμένει λύση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.....

Ενώ το Βερολίνο έχει απορρίψει σε όλους τους τόνους και με όλους τους τρόπους το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα ξεκαθαρίζοντας ότι το ζήτημα βρίσκεται σε... καλά χέρια στο Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδίδεται από χθες Δευτέρα σε μαραθώνιο τηλεφωνημάτων με ξένους ηγέτες για να αρθεί το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε τηλεφωνικά χθες Δευτέρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ σήμερα Τρίτη είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Ο πρωθυπουργός τους μετέφερε τις θέσεις της ελληνικής πλευράς για την αναγκαιότητα ύπαρξης καθαρής λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους και όλοι συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου» αναφέρεται στο δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Το τηλεφώνημα Τσίπρα σε Τουσκ αποκαλύπτει ότι το Μαξίμου δεν περιμένει λύση μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου