Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Έτσι ο Τσίπρας θα καταπιεί το κατα-πληκτικό ΠΑΣΟΚ. Η Φώφη θα μοιράσει το χωνευτικό!




Οι κυβερνώντες δεν κρύβουν τις πολιτικές τους στοχεύσεις. Στη βάση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της εξόδου στις αγορές, της έναρξης ενός ενδεχόμενου επενδυτικού κύματος και της συγκρότησης υποτυπώδους κοινωνικού κράτους, μπορεί να εκδηλωθεί και η λεγόμενη πολιτική διεύρυνσης προς τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Τσίπρας άλλωστε δεν έκρυψε ποτέ ότι θέλει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη έκφραση της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης, να εκπροσωπήσει δηλαδή πέρα από την Αριστερά τα ριζοσπαστικότερα τμήματα της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και τους διακρινόμενους από τις παραδόσεις του ιστορικού δημοκρατικού Κέντρου.
Ευνοείται βεβαίως από την πολυδιάσπαση του χώρου που άλλοτε δέσποζε το ΠαΣοΚ, αλλά οφείλει επιπλέον να ξεπεράσει και τα ελλείμματα δημοκρατίας και τις σκοτεινές πρακτικές που συνοδεύουν σε πολλές περιπτώσεις τη δράση του κόμματός του.

Η διεκδίκηση του ευρύτερου δημοκρατικού χώρου δεν συμβιβάζεται με την επέλαση των ολιγαρχών που συνοδεύουν τον κ. Παππά, ούτε με τις οργανωμένες διώξεις κατά πάντων που επιμελείται ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και προαναγγέλλει ο εθνολαϊκιστής υπουργός Αμυνας.

Αν ο κ. Τσίπρας προσβλέπει όντως στην επερχόμενη οικονομική άνοιξη, την οποία επέτυχε μετά βασάνων και κόπων έπειτα από αλλεπάλληλες αυτοαναιρέσεις, οφείλει να κάνει γενναία βήματα και στο πεδίο της πολιτικής.
Να ανανεώσει την κυβέρνησή του, να ξεπεράσει τους σκοτεινούς κύκλους που τον περιβάλλουν, να επιδιώξει πραγματικά την ειρήνευση στη χώρα, να διεκδικήσει τη συναίνεση της ανάπτυξης και έτσι να απευθυνθεί σε ευρύτερα σύνολα της ελληνικής κοινωνίας.

Για να γίνει Ανδρέας, όπως διακαώς επιθυμεί, δεν αρκούν μόνο διακηρύξεις σαν κι αυτές που έκανε στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης για επανασύσταση του ΕΣΥ, αλλά και έμπρακτες αποδείξεις ότι την επόμενη ημέρα της κρίσης, στον καιρό δηλαδή της ανάκαμψης, δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί, ούτε θα επικρατήσει ο κύκλος των κολλητών, των «συνδρομητών» και των φίλων, αλλά όλοι οι Ελληνες θα έχουν την ευκαιρία να δράσουν και να προκόψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου