Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Συκοφάντης με τη βούλα του Εφετείου o Χρ. Πρωτόπαπας για τα «δομημένα ομόλογα»!



Συκοφάντης με τη βούλα του Εφετείου o Χρ. Πρωτόπαπας ως πρόεδρος της Εξεταστικής για τα ομόλογα που το 2011 έστησε το τότε ΠΑΣΟΚ. Πλήρωσε σε αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα 40.000 ευρώ

Το 2007 η ομάδα προπαγάνδας του τότε ΠΑΣΟΚ εφεύρε το σκάνδαλο των ομολόγων. Έβγαλαν στη δημοσιότητα τότε το σενάριο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε ως στόχο, με την βοήθεια των υπουργών Οικονομικών και Κοινωνικής Ασφάλισης, την έκδοση ενός «τοξικού» για την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων δομημένου ομολόγου μέσω του οποίου θα έβγαιναν προμήθειες που θα κατέληγαν σε λογαριασμούς της Ρηγίλλης!

Οι μάσκες έπεσαν, έστω και αν πέρασαν χρόνια. Η αλαζονεία και η θρασύτητα του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής για τα ομόλογα, κ. Πρωτόπαπα, τον έφερε στην δικαιοσύνη όπου ήταν αναγκασμένος να υποστηρίξει την ψεύτικη και αστήρικτη προπαγάνδα του. Τον κάθισε με αγωγή στο «σκαμνί» ο πρώην Γεν. Γραμματέας του υπ. Οικονομικών Γιώργος Κουρής τον οποίο είχε ονοματίσει στο πόρισμά του και σε τηλεοπτική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τον Οκτώβριο του 2011, ως «φυσικό αυτουργό της ιστορίας των ομολόγων» και ότι επειδή η δικαιοσύνη ουδέποτε τον θεώρησε ύποπτο ο Πρωτόπαπας και η επιτροπή του απέτυχαν να «τεκμηριώσουν την ευθύνη των υπουργών».
Η τελεσίδικη απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών προ ημερών τον καταδίκασε να αποζημιώσει τον Γ. Κουρή με 25.000 ευρώ συν τόκους για μια εξαετία, συν παράβολα, συν δικαστικά και δικηγορικά έξοδα. Έτσι η δικαιοσύνη πέρασε το μήνυμα ότι ο κάθε βουλευτής που είναι πρόθυμος να υποπέσει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, προκειμένου να προωθήσει την επιζήμια για τους πολίτες προπαγάνδα του, θα πρέπει να έχει έτοιμα στην άκρη έξοδα για αποζημιώσεις τουλάχιστον 40.000 ευρώ.

Σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ο κ. Πρωτόπαπας εισέπραξε τελεσίδικα την απάντηση της Δικαιοσύνης ότι «υποστήριξε τα δυσφημιστικά για τον ενάγοντα (Κουρή) γεγονότα, ενώ γνώριζε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί που είχαν χειριστεί την υπόθεση των ομολόγων είχαν διεξάγει πληρέστερη έρευνα από την Εξεταστική Επιτροπή και αμερόληπτα είχαν αποφανθεί για όσους προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων . .». Επομένως ο κ. Πρωτόπαπας «υπέπεσε στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, καθώς ουσιαστικά τελούσε εν γνώσει της αναλήθειας του δυσφημιστικού ισχυρισμού περί φυσικής αυτουργίας του ενάγοντος (Κουρή)».

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι τα στημένα σκάνδαλα αργά ή γρήγορα πέφτουν και οι πραγματικοί πολιτικοί απατεώνες φανερώνονται. Στο κατασκευασμένο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων αποδείχτηκε η προπαγάνδα, η παραπληροφόρηση και τα απροκάλυπτα ψέματα ορισμένων ΜΜΕ, όπως και βουλευτών και άλλων πολιτικολογούντων. Κατέπεσε ο μύθος των απόψεων του προέδρου της αρχής για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος Ζορμπάς, και φάνηκε η αναποτελεσματικότητα των Εξεταστικών Επιτροπών όταν χρησιμοποιούνται με στόχο να πλήξουν τον πολιτικό αντίπαλο.

Με την απόφαση αυτή, η οποία αποτελεί τελεσίδικη καταδίκη συκοφαντίας για την υπόθεση των ομολόγων σε πολιτικό επίπεδο, αποδοκιμάζεται για μια ακόμη φορά από τη Δικαιοσύνη η δόλια μεθόδευση περί δήθεν πολιτικού σκανδάλου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και ειδικότερα της τότε ηγεσίας και των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών.
Γιώργος Κουρής
Πρώην Γενικός Γραμματέας υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου