Τρίτη, Ιουνίου 27, 2017

Νέα επίθεση με χημικά ετοιμάζει ο Άσαντ λέει η Ουάσινγκτον και απειλεί με αντίποινα




Δυναμιτίζεται το κλίμα ΗΠΑ – Συρίας
Για προετοιμασία νέας επίθεσης με χημικά μιλά ο Λευκός Οίκος

Το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ προετοιμάζει νέα χημική επίθεση, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ, οι οποίες δήλωσαν έτοιμες να απαντήσουν ...
όπως είχαν κάνει έπειτα από μια αντίστοιχη επίθεση στις αρχές Απριλίου.

«Οι ΗΠΑ έχουν παρατηρήσει πιθανές προετοιμασίες για μια νέα επίθεση με χημικά όπλα από το καθεστώς Άσαντ, η οποία ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα τον μαζικό φόνο αμάχων, περιλαμβανομένων αθώων παιδιών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ.


«Αν ο κύριος Άσαντ διεξάγει ακόμη μία επίθεση μαζικού φόνου χρησιμοποιώντας χημικά όπλα, εκείνος και ο στρατός του θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα», πρόσθεσε.

Πάντως ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια των ΗΠΑ ή τις πληροφορίες που ώθησαν την Ουάσινγκτον να κάνει τις δηλώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι προετοιμασίες που κάνει η Συρία τώρα, μοιάζουν με εκείνες που είχαν κάνει πριν τη χημική επίθεση στις 4 Απριλίου κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 87 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και 31 παιδιά.

Σε απάντηση ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τη νύχτα της 6ης προς 7 Απριλίου την εκτόξευση 59 πυραύλων Κρουζ εναντίον της αεροπορικής βάσης Σαϊράτ.

«Αν οι Αμερικάνοι καταφύγουν και πάλι σε μια ανάλογη ενέργεια, θέλω να είμαι ξεκάθαρος, θα τη στηρίξουμε», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον.

«Προετοιμάζεται μία άνευ προηγουμένου πρόκληση», εκτιμούν από την πλευρά τους ρώσοι αξιωματούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου