Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Αυτή είναι η μισθοδοσία των τζιχαντιστών





Τους μισθούς των τζιχαντιστών του ISIS αποκαλύπτει ένα έγγραφο το οποίο βρέθηκε από την ομοσπονδιακή αστυνομία του Ιράκ, στη δυτική Μοσούλη, και έρχεται στη δημοσιότητα από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, Sputnik.....

Σύμφωνα, με το έγγραφο, η ηγεσία του Ισλαμικού Κράτους φαίνεται να έχει επιβάλει… εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια στις πληρωμές καθώς αυτές διαφέρουν ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των μαχητών του ISIS, καθώς και με βάση τα ανήλικα τέκνα του καθενός.

Οι απλοί στρατιώτες παίρνουν και τον χαμηλότερο μισθό, περίπου 72 δολάρια μηνιαίως ή αλλιώς 95 χιλιάδες δινάρια Ιράκ. Αντίθετα, κάποιος με το όνομα Αμπού Τζάνα, γεννηθείς το 1991, παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών λαμβάνει 184 δολάρια. Άλλος καταγεγραμμένος, με το όνομα Αμπού Νάσερ, γεννηθείς το 1962, παντρεμένος και πατέρας έξι παιδιών λαμβάνει 256 δολάρια. Γενικά, οι μισθοί αυξάνονται ανάλογα με τον αριθμό των συζύγων αλλά και των τέκνων. Την ίδια ώρα δεν ξεπερνούν τα 300 δολάρια μηνιαίως.



Παράλληλα, η τρομοκρατική οργάνωση φαίνεται πως παρείχε ένα βοήθημα στους αποστρατευθέντες αναπήρους των μαχών.

Σε ότι αφορά τους ηγέτες του ISIS οι μισθοί ξεκινούν από τα 500 ευρώ, παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο… χρηματοπιστωτικό σύστημα του «Ισλαμικού Κράτους» μετά τους βομβαρδισμούς της διεθνούς συμμαχίας, κατά των τραπεζών του ISIS.

Την περασμένη χρονιά, το Sputnik δημοσίευσε πληροφορίες σχετικά με τους μισθούς των μαχητών το 2014, όταν πρωτοπήραν τον έλεγχο περιοχών στο Ιράκ. Εκείνη την περίοδο, σε κάθε ξένο μαχητή, ο ISIS παρείχε 1,300 δολάρια μηνιαίως, σπίτι, αυτοκίνητο, γυναίκα και καύσιμα, ισχυρά δηλαδή κίνητρα για να ενταχθεί κανείς στην τρομοκρατική οργάνωση. Αντίστοιχα ο μισθός του ντόπιου μαχητή βρισκόταν στα 600 δολάρια.

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου