Τετάρτη, Ιουλίου 19, 2017

Ψηφίζεται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για ΟΑΣΘ – «Τέλος στο αδιαφανές μονοπώλιο»




Ψηφίζεται η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ
«Τέλος στην όαση σπατάλης», λέει ο Σπίρτζης

Σήμερα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο.... του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει την κρατικοποίηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Αργά το απόγευμα αναμένεται η ψήφισή του.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και ψηφίζεται με την διαδικασία του επείγοντος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης.


Κοινή παραδοχή κατά την ακρόαση των φορέων είναι όπως τονίστηκε η ανάγκη να μπει τέλος σε ένα καθεστώς 60 ετών κακής λειτουργίας του ΟΑΣΘ, με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, να κάνει λόγο για «όαση σπατάλης».

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε να συνεχίζεται μια παραβατική κατάσταση που επικρατεί 60 χρόνια, γιατί κάποιοι υπουργοί προχωρούσαν σε παρατάσεις της σύμβασης με τον ΟΑΣΘ σε βάρος του Δημοσίου.

Οι αστικές συγκοινωνίες είναι ένας κρίσιμος τομέας. Και το Σύνταγμα προβλέπει, σε κρίσιμους τομείς να μην υπάρχει μονοπώλιο. Ήσασταν μονοπώλιο που στηρίχθηκε σε βάρος των πολλών και με υπέρογκες επιδοτήσεις. Ήσασταν μια όαση σπατάλης», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου