Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

«Ποτέ την Κυριακή»...




Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας...
 
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα δικαστήρια Ηρακλείου εναντίον της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων καλεί η τοπική Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Να...

κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους, σήμερα Κυριακή, κάλεσε τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων διοργανώνοντας επίσης συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αντιδράσεις καταγράφονται από τις τοπικές αλυσίδες super market.

Η συγκέντρωση στο Ηράκλειο προγραμματίζεται για τις 10.30, μισή ώρα πριν από το άνοιγμα των καταστημάτων που προβλέπεται για τις 11 και σε αυτή καλούν επίσης τα παραρτήματα Ηρακλείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και της ΠΑΣΕΒΕ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρεται:

Αυτή την Κυριακή 16 ΙΟΥΛΙΟΥ , θα λειτουργήσουν όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των ενδιάμεσων θερινών εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη.

Φέτος όμως, η Κυριακή αυτή συμπίπτει και με ένα άλλο νομοθετικό τερατούργημα που ψήφισε η Κυβέρνηση τον περασμένο Μάιο στο πλαίσιο της 2ης αξιολόγησης.

Ο νέος αυτός νόμος και με πρόσχημα τον τουρισμό προβλέπει την αδιάκοπη λειτουργία των καταστημάτων για 32 Κυριακές, από Μάιο έως και Οκτώβριο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής.

Η Κυριακή είναι αργία! Είναι για τις οικογένειες μας, για την ξεκούραση μας, για τα παιδιά μας!

Στα Χανιά οι έμποροι και οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται με συγκέντρωση στον Κάτωλα, στις 10 το πρωί μετά από κοινή απόφαση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων.

Την αρνητική τους στάση έναντι του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν ήδη από τον Μάιο, εκφράσει οι τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ "Χαλκιαδάκης" και "Φαιστός" τονίζοντας ότι τις Κυριακές θα παραμένουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα στις αμιγώς τουριστικές περιοχές, όπως συνέβαινε και με την παλαιότερη νομοθεσία. Τη μη λειτουργία των καταστημάτων της σήμερα 16 Ιουλίου έχει ανακοινώσει και η αλυσίδα supermarket Σκλαβενίτης.

Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει εξαγγείλει 24ωρη πανελλαδική απεργία αντιδρώντας στην κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων ενώ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τους καταναλωτές να μη δουλέψουν και να μην ψωνίσουν την αυριανή μέρα απηύθυνε και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (ΕΕΚΕ). Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου