Τρίτη, Ιουλίου 18, 2017

Βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ το «σπάσιμο» της Ερμού- Ελεύθεροι οι προσαχθέντες- Νέες πορείες αλληλεγγύης
Νέες διαδηλώσεις συμπαράστασης στην Ηριάννα και τον Περικλή προγραμματίζονται το απόγευμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται στις 7 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη επίσης στις 7 στην Καμάρα....


Συλλογικότητες, φορείς και απλοί πολίτες αντιδρούν με την οριακή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου στο οποίο οι δικαστές τάχθηκαν κατά της αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης ποινής.


Κεντρικό σύνθημα των διαδηλώσεων θα είναι: «Όχι στην ποινικοποίηση των φρονημάτων και των κοινωνικών σχέσεων».

Ελεύθεροι αφέθηκαν εν τω μεταξύ οι 13 από τους 14 προσαχθέντες κατά τα επεισόδια αργά χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας παραμένει υπό κράτηση λόγο μικροποσότητας χασίς.

Το χρονικό

Εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο της Αθήνας μετά την οριακή απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για συνέχιση της προφυλάκισης της Ηριάννας Β.Λ.

Σχεδόν 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι διαμαρτυρόμενα για την απόρριψη του αιτήματος αναστολής.

Η πορεία ανέβηκε την οδό Ερμού όπου και σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο μετρό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους ακολουθούν στις αποβάθρες όπου αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο και αναγκάστηκαν να αποχωρίσουν.

Βίντεο που δείχνει καρέ – καρέ το «σπάσιμο» της Ερμού, κατά τη χθεσινή διαδήλωση

«Φωτιά» πήρε το βράδυ της Δευτέρας το κέντρο της Αθήνας, λόγω τηςπορείας αλληλεγγύης στην Ηριάννα Β. Λ., την οποία το Εφετείο αποφάσισε να κρατήσει στη φυλακή.

Τα επεισόδια στην πορεία γύρω από το Μοναστηράκι πήραν έκταση, όταν διαδηλωτές άρχισαν να σπάνε καταστήματα και ATM κατά μήκος της Ερμού.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο καταγράφεται καρέ-καρέ το πώς έδρασαν οι νεαροί που προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα στην Ερμού.


Κατά τη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές με πέτρες, ρόπαλα και σφυριά έσπασαν δεκάδες βιτρίνες. Όταν έφτασαν στο ύψος της οδού Νίκης, δύο διμοιρίες των ΜΑΤ τους απέκοψαν τον δρόμο και ακολούθησαν συγκρούσεις.

Στη συνέχεια, οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους στην πλατεία Μοναστηρακίου. Εκεί, οι αντιεξουσιαστές διαλύθηκαν, ενώ ακολούθησαν και έρευνες των αστυνομικών στα βαγόνια του ΗΣΑΠ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου