Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Διαφωνούν Στουρνάρας-Τόμσεν για το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές





Διαφορετικές προσεγγίσεις ως προς το χρόνο εξόδου της Ελλάδας στις αγορές φαίνεται ότι έχουν ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Σουρνάρας και ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν, όπως προκύπτει από δηλώσεις τους στα ΜΜΕ....

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να επιστρέψει στις αγορές φέτος και η κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στις αποκρατικοποιήσεις για να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών».
«Νομίζω ότι είναι λίγο νωρίς» να βγει η Ελλάδα στις αγορές, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στις πρώτες δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

Από την πλευρά του, ο Πόουλ Τόμσεν, όπως μετέδωσε το Bloomberg, σε δηλώσεις του στην Κροατία, τόνισε ότι μια έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα ήταν «καλοδεχούμενη», προσθέτοντας ότι η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους είναι έτοιμη και έχει ήδη σταλεί στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, όπου και θα συζητηθεί στις 20 Ιουλίου.

Ο κ.Τόμσεν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτό γίνεται για να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε η Ελλάδα να σταθεί μόνη της, χωρίς να χρειάζεται το ΔΝΤ και τον ESM και να έχει ξανά πρόσβαση στις αγορές. Αυτό επιδιώκουμε να πετύχουμε. Αν η Ελλάδα μπορεί να ξεκινήσει να βγαίνει στις αγορές, αυτό θα είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».

(πληροφορίες: enikonomia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου